středa 23. září 2015

Jsme doma a jsme čtyři

Před týdnem to začalo a od středeční noci máme Jakuba, naše druhé štěstí. Kdo mě sleduje na facebooku, už o tom nějakou dobu ví, na blog jsem zatím neměla dostatek síly. A taky se teď snažím svůj čas věnovat hlavně rodině, aby nikdo nestrádal. Blog to pár dní snese :)

Zatím jen stručně, rodila jsem přesně v den, kdy jsem měla termín, tedy 16.9.2015. Celé těhotenství jsme se trochu strachovali, aby i druhý porod neskončil císařem. Neskončil. I díky neskutečné podpoře Chlupáče u porodu, i díky milému personálu jsem tentokrát porod zvládla sama a přirozenou cestou. Bylo to náročné a jednu dobu jsem si dokonce přála porušit můj porodní plán a zatoužila jsem po epidurálu, ale naštěstí jsem to ustála. Bylo to poměrně rychlé, celé odpolední kontrakce jsem strávila doma s rodinou, v půl 7 večer jsme se rozjeli raději do porodnice. Od příjmu to pak trvalo necelých 5 hodin.


Jakub byl na mě celkem velký, 3 740 g a 49 cm, 23:10 si poprvé zakřičel. Hned jsem ho dostala nemytého na své břicho, bonding proběhl teda ukázkově, ňufala jsem si ho aspoň 2 hodiny. Myslím, že i kvůli tomu bylo kojení mnohem snazší než s Klárkou. Je to malý velký savec.

Když se narodil, vůbec jsem neviděla podobu s Klárou. O pár dní později jsou sice patrné některé stejné rysy, ale vím, že bude jiný, že bude asi víc Chlupáčův, bude tmavší, bude mít asi hnědé vlásky a hnědé oči.



Od neděle jsme doma, přepravili jsme se domů a Kubíkovi všechno ukázali. Chtěli jsme, aby měl "první noc v novém bytě" co nejpříjemnější.

Klára je nadšená, tedy aspoň se tak jeví. Pořád za ním chodí, hladí, pusinkuje, říká mu "Kubí" a "ráda". Asistuje u přebalování, převlíkání a hygieně, lehá si vedle něj, když ho kojím.
 
 
Jsme šťastní ♥

8 komentářů:

  1. Este raz moc moc gratulujem,Jakubko je nadherne miminko s krasnym menom a prajem mu vela zdravicka a dlhy a krasny zivot! A je skvele,ze sa ti podarilo rodit prirodzene a ze vam vysiel i bonding,verim,ze vam vyjde aj dlhe a bezproblemove kojenie. Majte sa fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc díky, zdravíčko nám stačí, nic jiného netřeba, všechno už máme :)

      Vymazat
  2. Kubík je nádherný! Moc Vám gratuluju! Užívejte rodinného štěstí! Nevím, jak to cítíš ty, ale já už vím, že mi k malému klukovi, co máme doma, přibude v březnu holčička, a hrozně moc se s manželem těšíme na to, až poznáme, jaké to je, mít doma holčičku a kluka. Ještě jednou gratulujeme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, my si tajně přáli druhou holku, ale teď vím, že to máme správně. Páreček holčička - chlapeček je ideálka. Myslím, že i žárlivost bude o to menší. Gratuluju i já vám, opatrujte se!

      Vymazat
  3. Kubíček je nádherný!
    Mooc gratuluji :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, moc moc gratuluji a hlavne zdravicko. At se vam vsem dari:-). Kubi je rozkosny a Klarka bude skvela mala velka sestricka. Silvia

    OdpovědětVymazat