čtvrtek 10. září 2015

Chystám pro miminko / Část 5. - plenky a přebalování

Ač jsem opravdu původně chtěla látkovky i pro Kláru, pohodlnost a náročné začátky mateřství mě udolaly a já šáhla po jednorázovkách. Látkové pleny se mi líbí nejen z hlediska ekologie a ekonomie :), ale co si budeme nalhávat, je to i pěkná imidžovka. Tisíce krásných vzorů podle poslední módy.

No co. Klára navíc nikdy neměla žádný problém se snášenlivostí jednorázových plenek, i přes její poměrně citlivou pokožku jí nikdy plenky nezpůsobovaly žádné nepříjemné kožní reakce. Samozřejmě uvidíme, jak na tom bude miminko. Vyzkoušela jsem snad všechny možné značky a druhy jednorázových plenek a poměrně rychle jsme se ustálili. Nejvíc nám opravdu sedí Pampers.

Ze začátku pro úplně malé miminko za nás určitě doporučuju bílé Pampersky Premium Care, které mi přijdou neuvěřitelně jemné. Praktický balík 30 ks mám sbalený už do porodnice. Používala jsem je prvních pár měsíců, pak jsem přešla na zelené Active Baby a bílé jsem dávala vždycky jen na noc. Přišlo mi, že v nich byl zadeček nejvíc v suchu. Teď už experimentovat se značkami nebudu, koupili jsme nějaký ten balík do začátku v nejmenší velikosti Newborn 2-5 kg.

Pro maminky, které taky kupují Pampersky, doporučuju novinku eshopu Feedo. V září totiž ve Feedu spustili Pampers Premium Program. Stačí nakupovat produkty Pampers na jejich webu a sbírat body. Za každou utracenou korunu dostanete 1 Premium bod. Za tyto body získáte určitý status (bronzový, stříbrný, zlatý), díky kterému obdržíte spoustu dárků a výhod. Do programu se maminky zapojují automaticky nákupem výrobku Pampers a jednou ze základních výhod je poštovné zdarma a garance vrácení zboží do 365 dní. Můžete nakupovat pleny, plenkové kalhotky, ubrousky, přebalovací podložky, co vás jen napadne. A co se týče dárků - je z čeho vybírat! Pokud vás program také zaujal, mrkněte na Feedo Blog, kde je vše hezky popsáno.

Abych se chovala taky trochu ekologicky, s miminkem mám v plánu snížit spotřebu vlhčených čistících ubrousků. Jasně, jsou nesmírně praktické na cesty a ultra rychlé v použití i doma, ale stejně - voda je voda. Žínek máme zásobu, tak můžeme umývat do libosti. Pračka snese všechno :)


A co si pořídím určitě, je přebalovací podložka značky Gaga's pleny. Používala ji švagrová a tak jsem si na ni teď na poslední chvíli vzpomněla. Podložka je velká (75 x 75 cm), lze ji prát v pračce, je skladná, nepromokavá. A mně se moc líbí.

2 komentáře:

  1. Aj my sme spociatku frcali vylucne na bielych pamperskach,teraz to tak striedam ako ty,naden zelene,na noc biele :) a po ruke mam vzdy aj pampers pants,to ak si dcerka odmieta lahnut,tie jej natiahnem aj za "jazdy" :) vlhcene obrusky ale pouzivame od hipp ako aj vsetku kozmetiku,neviem sa tej nadhernej vone nabazit :) na ten program feedo kuknem,ci to plati aj na Slovensku,vdaka za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, vidím, že to máme dost podobné, akorát já jsem s Klárou nikdy nevyzkoušela pants, teď už je bez plenek. Ale myslím, že u druhého zkusím, protože jsem tolikrát s Klárou bojovala :))

      Vymazat