pátek 30. listopadu 2018

Přežít zimu...

Zní to velmi nevděčně, ale je to tak. Tato zima bude dlouhá. Přežít ji musíme jak po psychické, tak po fyzické stránce. Když se budeme bavit o té fyzické, jsem spíš na teplo, než na zimu. Na každém období si sice najdu něco dobrého, i zima umí být krásná, ale jen někdy. Když je jasno, mrazivo a pod nohama křupe prašan. A ideálně někde na horách. Ale úplně nejhorší je pro mě období od konce října do Vánoc. Brzo tma, nízká oblačnost, vítr a vlhko. Takže přesně teď. Fuj. Tu psychickou rovinu nebudu asi moc rozepisovat, stále totiž máme takový to období... Pokud se nemýlím a to Matějovo období je prostě jen čtvrtý trimestr, s novým rokem přijde i nový Matěj.


Letošní zimu považuju za zahájenou. Už jsem si vedle barefootů vytáhla i pořádné zimní boty, na věšáku přibyla moje milovaná péřovka, na kočárku visí rukávník. Všechny děti máme podzimní, takže svoji první zimu si užívají v miminkovském stádiu. Základem je pořádný fusak, kombinéza, merino a teplá deka. Letošní výbava pořízena a zátěžová zkouška spuštěna.

 
Fusaky máme dva, jeden oldschool z ovčí vlny, ve kterém jsem jezdila ještě já, pak i Klára s Jakubem. Matěj si jeho tepla užívá teď v hluboké korbě. Do sporťáku pak půjde ve skvělém Lodgeru.

 
Do postýlky (v ložnici máme vyloženě chladno) a celkově na doma jsem chtěla nějakou teplou deku. Deku, na které si Matěj bude moct hovět klidně na zemi a já nebudu mít strach, že prochladne. Deku, se kterou si vystačí v postýlce pár let. Dlouho se mi líbil "minky" materiál, tak jsem nakonec vybrala tuto dvojitou dětskou deku z Minky - z jedné strany měkké šedé ťuplíky, z té druhé veselá bavlna. Mezi těmito vrstvami je navíc ještě výplň, takže deka je opravdu teplá. Pochází od české značky New Baby.

 
Ze stejného eshopu, ale od jiné české značky kojeneckého oblečení Baby Service máme doma i teploučkou zimní kombinézu, ve které vám Matěje nedokážu vyfotit, protože vyloženě miluje oblékání. A fotku hysterického dítěte sem dávat nechci, i když věřím, že mnohé by to pobavilo :) Kombinéza je designově jednoduchá, což mi vyhovuje. A ze všech fotek je jasné, jakou barvu mám nejraději, že.

 
Jestli je to u vás taky teď aktuální, na eshopu Kojenecke-obleceni.eu najdete širokou nabídku zboží právě pro miminka za fajn ceny. Líbí se mi zastoupení českých značek.

8 komentářů:

  1. Dcera Adélka má dneska 7 týdnů a taky vyloženě miluje oblékání, takže každý den jdeme z domu s hrozným řevem :)) mrknu na stranky na to oblečení :) Misa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, taky většinou odcházíme s řevem. Vzpomínám na Klárku, která usínala už když jsem ji zapnula kombinézu. Ale ona byla kočárkový typ, na rozdíl od mých malých mužů :D

      Vymazat
  2. S dětmi mi zima připadá rok od roku delší a delší. Úplně nesnáším, když je musím ještě za tmy všechny tři obléct a vyhnat do mrazu na cestu do školky a školy. My s malým se tou zimou trmacime dvakrát denně tam a zpátky. Už ani nemám náladu chodit s ním ještě jen tak na procházku a on přitom pobyt venku tak miluje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, souhlasím. To oblékání a vypravování je šílené, vždycky se snažím zachovat chladnou hlavu, ale po deseti minutách cítím, jak mi pot stéká po zádech a já ztrácím trpělivost. A oni nespolupracují. Někdy mi přijde, že mám doma tři mimina :))

      Vymazat
  3. Tak vidíte, půlku nejhoršího období (říjen až Vánoce) už máte za sebou, před vámi Vánoce, pak nový rok a "nový" Matěj, takže super vyhlídky na lepší zítřky.:-) Na mě zrovna dneska padá splín, že možná bych to třetí někde v koutku duše ještě chtěla, i když to musí být náročné sladit tři malé děti, možná chvílemi i šílené, ale jak to nejmenší začne taky trochu aktivně objevovat svět, tak se vám strašně uleví a pak už to bude jen lepší a lepší. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdo, je to náročné, ale je to hezké, opravdu moc. Když se to s Matějkem trochu uklidnilo, cítím nový elán. Na jaro to bude paráda. Hrozně se těším, až začne objevovat kouzlo hraček, plazení, lezení, a sourozenců :D

      Vymazat
  4. Na zimu se vůbec netěším. Je hnusně, tak musíme být víc doma. Koupila jsem synovi zimní kombinézu ze second handu https://www.onlinesekac.cz/ , tak můžeme i tak alespoň na chvíli chodit ven každý den.

    OdpovědětVymazat