čtvrtek 22. listopadu 2018

Druhá zima s Filii barefoot

Já byla loni tak moc spokojená s vysokými barefoot botami Filii pro Jakoubka, že jsem letos nemusela nic moc rozmýšlet. Snad jen zkontrolovat míry nohou, kdyby náhodou. Ale asi bych i oči přimhouřila :) Zimní kotníkové boty Filii Himalaya Tex Wool jsem navíc letos vychytala včas i v úžasné pískové barvě. Přesně takové boty bych si představovala i pro sebe, vypadají perfektně a doufám, že kvalitativně na tom budou stejně jako loňskou zimu. Obstály totiž na jedničku.


O jejich parametrech se tentokrát nebudu dopodrobna rozepisovat, všechno najdete v recenzi z minulé zimy. Shrnu to nejdůležitější.

 
Membránový povrch by měl zaručit vysokou odolnost proti vlhku, důležitá je samozřejmě i pravidelná impregnace. Minulý rok je Kubík ani jednou nepromočil. A to byla poměrně mokrá zima. Zvládly i oblevu na horách. Vnitřek boty je vlněný, což zase udrželo nohu hezky v teple i navzdory opravdu tenké podrážce (3,5 mm). Jakub není tak horkokrevný jako Klára, obecně trpí na studené končetiny víc než ona, ale tyhle boty jsou fakt teploučké a pocit studených noh bych za celou dobu mohla spočítat na prstech jedné ruky.

 
Německé kvalitní zpracování a jednoduchý čistý design. Na první omak mi botky přijdou tužší, ale velice rychle se to poddá a změknou chůzí. Jsou dobře ohebné a Kuba v nich od prvního dne běhá jak kamzík (vždycky mi ty kotníkové boty přijdou lehce nemotorné, ale je to asi jen můj zbytečný pocit).

 
Kubík poskočil o velikost, nyní obouvá 25, které mají vnitřní rozměry 160 mm a 66 mm na šířku. Měl by v nic mít dostatečný nadměrek, aby vydržely až do jara. Jedna bota váží 142 g.

 
Zapínání na dva sucháče (které bych uvítala klidně o něco delší, pokud chcete narvat kalhoty dovnitř), v nabídce jsou i modely na tkaničky, ty vypadají ještě o trošku líp.


 
Jsem zvědavá na údržbu světlých velurových bot v zimě, po sezóně můžu přidat update s fotkou reálného stavu. Dnes v nich jezdil kolem rybníku v kalužích a má je zamazané od bahna, nesebrala jsem zatím odvahu postavit se k tomu čelem :)

 
Jedinou nevýhodou a daní za německou preciznost je opravdu vysoká cena. S tím se ale člověk musí na poli barefoot holt smířit. Já doufám, že je po Jakoubkovi bude nosit i Matěj.
 
Obecně za nás teda Filii doporučuju všema deseti, pokud má vaše dítě nohu "normální" šířky. Na echt širokou nejsou. Klárka letos v zimě bude nosit české Beda s membránou, tak jsem zvědavá na srovnání. Pořád velký výběr zimních bot Filii je na eshopu Barefoot Botky.

12 komentářů:

  1. Jani, musim se pripojit k Vasemu nadseni z Filli boticek. Mame podzimni v teto krasne velbloudi a velurove uprave a kdyz jsme videli jak se v nich maly rozebehl uz na prodejne, tak jsme je brali bez zavahani. A zimni ma modre v hladke kuzi a miluje je stejne. Zadna robochuze, zadne zakopnuti jako u jinych vyzkousenych. Taky bych je brala :-) A navic v celorockach jezdil i na odrazedle a nejde to (zatim) vubec poznat. Diky za Vase tipy a preji hezke chvilky s rodinkou a hodne sily na dny, kdy je to potreba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ello, děkuju, tu sílu teď opravdu potřebuju, s Matějkem zažíváme krušné dny :/ Nemám zas tolik zkušeností s BF, myslím tím se značkami, rozhodně nezkoušíme furt něco jiného, raději vždy sklouznu k osvědčeným, ale troufám si tvrdit, že Filii jen tak něco nepřekoná! Mějte se fajn, ať se malému pořád tak lehce běhá a jezdí ♥

      Vymazat
  2. Ach ta krása :-). Pro nás jsou zatím Filii úzké, ale při posledním měření nožky se protáhla a šířka zůstala, tak třeba na jaře už bodou ok....i když, mám zálusk na Camper Peu Cami :) Ale ty pořídím nejspíš i sobě. Jinak letošní zimu volíme české Jonap B4, kde by teda horní sucháč mohl být taky delší....a to u menší velikosti ani nemluvím, to bylo extra krátké.
    P.S. a ta boží bunda!! To je Lindex? Mějte se a ať krušné dny brzy přejdou na klidné. Monika N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, tak třeba příští rok Filii sednou :) Camperky se mi taky moc moc líbí, taky je zvažuju pro sebe. Jen čekám někde na fajn cenu :D Já chtěla Jonapy B5 pro Klárku, ale nesehnala jsem je, takže jsem jí koupila zimní Beda s membránou, které vypadají moc dobře, jsem na ně zvědavá. P.S. Bunda - ano - Lindex, nejsem si jistá, asi je holčičí, ale tenkrát byla ve velké slevě, tak jsem ji Kubovi musela vzít :)))) A děkuju za přání, snad bude brzy líp - dáváme mu s mužem čas do Vánoc :)

      Vymazat
    2. Jani, Camperky jsem brala z Amazonu de, kde vyšly lépe ;) jsou moc pohodlné, užší než Viva stealth.

      Vymazat
    3. K tomu Amazonu se musím dokopat, lákají mě...

      Vymazat
  3. Dobrý den, Filii jsme měli minulou zimu a byly výborné. Bohuzel jsem zjistila, ze diteti sedí pouze s vyndanou vlozkou, s vlozkou se mu nevejde palec pod tu gumovou vyztuhu. Tak jsme je letos ozeleli a poridili nové Bedy. Z fotek na instagramu vidím, že je má Vase Klarka. Jsem zvedava na pripadnou recenzi, já z nich mam zatím smíšené pocity, ale asi díky právě tomu srovnani s výbornými Filii. Preji pěkný den a drzim palce, ať Matejka brzy prejde boleni briska. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Dano, jojo, Filii jen tak něco nepřekoná. Taky mám tendence srovnávat a zatím jsem nenašla lepší bf. Klárka má taky nově Beda a moc se mi líbí vizuálně, myslím, že se jim povedly, ale popravdě nevím, co odolnost vůči vodě. Měla je na noze asi 5x a už mi jednou přišlo, že byly vevnitř pod špičkou vlhké :( Uvidíme a doufám, že to byla zpocená noha...

      Vymazat
  4. Máme ty samé, letos prvně Filii zimní :) jinak jsou to naše 5. Filii a tahle značka sedne Davídkovi dobře. Jsou krásné, takové bych chtěla i pro sebe! Zdraví Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych je pro sebe, Marcelo, brala hned ♥ Kubíkovy třetí Filii a spokojenost veliká.

      Vymazat
  5. Dobrý den, mohu se zeptat, povrch kožený botiček je takový ten semiš, že? Děkuji Vondráková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano, broušená kůže, ale Němci to prostě nějak umí, že vypadá dlouho dobře, na rozdíl od českých Beda, které nosí dcera. j.

      Vymazat