neděle 6. srpna 2017

Nejměkčí barefoot sandálky Tikki Shoes

Jakubovi nějak podivně a hlavně rychle skáče noha teď v létě. Naivně jsem si myslela, že letošní léto Kuba přežije v bazárkových Nike Sunray Protect (nechala jsem se trošku zlákat davy a popravdě moc nechápu, co na nich všichni vidí, už bych je znovu nepořídila). Vyrostl z nich na dovolené. Tak jsem vybírala a zvažovala, co bude nejlepší. Na základě dobré zkušenosti u Klárky jsem se rozhodla, že i Kubíčkovi koupím sandálky Tikki Shoes. Jsou to snad ty nejměkčí boty, co znám. Rolování nikdy nebylo jednodušší :) A z obchodů bohužel mizí před očima.


Tikki jsou vyrobené v Evropě a je o ně neskutečný zájem. Tikki jsou celokožené. Tikki mají krásný design, který děti milují. Tikki jsou ultra lehké. Jsou to už naše třetí Tikki a rozhodně ne poslední. Kvalita zpracování je prvotřídní. A cena je na poli barefoot botek velice příjemná (kolem 700 Kč).



Ač jsou to sandálky, líbí se mi na nich, že jsou poměrně uzavřené, chtěla jsem chráněnou špičku a plnou patu. Po bocích jsou otvory, takže větrají. Kůže je velice jemná, měkká a poddajná. Svrchní materiál spolu s 2 mm silnou a rovnou podrážkou z bot dělají perfektní barefoot - boty jsou ohebné ve všech směrech.






Stélka je kožená a myslím, že je to ta nejpříjemnější možná varianta chození naboso (myslím tím bez ponožek). Horší v tomto případě je údržba, jak se jednou stélka vevnitř ušpiní (a to se v létě ušpiní velmi rychle, když moje děti běhají na hřišti bosé), už ji nemáte šanci vyčistit. Tohle je pro mě jediná nevýhoda, která je ale neřešitelná. Tak se s tím musím smířit a nohy po písku čistit :)



Podle mě jsou to botky celkem variabilní co se tvaru nožky týče, jdou hezky utáhnout páskem kolem nártu, děti mají odlišnou nohu a sedí oběma. Jakoubek má velikost 21, vnitřní délku jsem naměřila 13,2 cm, šířku 5,5 cm. Jedna bota váží 52 gramů a to dělá z Tikki nejlehčí boty na trhu.




Tyhlety sandálky jsou výbornou alternativou papuček do školky. Mohly by projít i tam, kde nepovolí kožené capáčky - mají neklouzavou a nebarvící podrážku, plnou špičku i patu. Máte s nimi někdo zkušenosti jako se školkovou obuví?

4 komentáře:

  1. Ty samé Tikki má i náš kluk, jen už ve velikosti 28 :-D Loni v létě je měl také, vydržely mu dokonce září, pak z nich vyrostl. U starší dcery už mi letos neprošly, prý jsou moc bačkoroidní :-D Tak má Zeazoo a Vivo. Ale koupila jsem jí Tikki do školky, nikdo s tím neměl žádný problém. A to chodí do státní, i když docela alternativně zaměřené.

    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v nich ty bačkůrky vzhledově nevidím :) Ale vím, že se to o nich říká :)) Je fajn, že slyším od víc lidí, že je ve školkách berou. A proč taky ne, že? Díky, J.

      Vymazat
  2. Dobrý den, máte i zkušenosti s capáčkami od Tikki? Nepodařilo se mi na ně najít žádnou recenzi.
    Děkuji a mějte pěkný den.
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, bohužel vůbec. Mám zkušenost jen s těmito sandálkami (měli jsme už čvery)a pak taky se zimními Tikki se 4mm podrážkou. To byly první Kubovy boty a byly skvělé. Odchodil v nich celou první chodící zimu. Když na ně koukám, líbí se mi tvarem špičky, jen mi přijdou dost široké, nebudou asi pro každého.

      Vymazat