pondělí 28. srpna 2017

Boty na terasu, zahradu a k vodě, které děti milují

Víte, že mé děti nosí barefoot boty. Na tom se nic nemění. Ale. Přece jen jsou určité druhy bot, které mají děcka v botníku, a které nálepku barefoot nemají. Jedná se buďto o boty velmi sezónní nebo nějakým způsobem úzce zaměřené. Tak třeba gumáky. Gumáky jsem zatím v barefoot variantě Klárce ani Jakubovi nekoupila. Nebo teď zrovna musím Klárce do školky pořídit cvičky na jednu hodinu týdně v tělocvičně a zvažuju, jestli se ty z Decathlonu nebudou klouzat. A co teprve nepromokavé sněhule. Vždycky ale dbám na to, aby dané boty splnily aspoň dvě ze tří kritérií zdravé boty: nízká hmotnost, co největší ohebnost a dostatečná šířka v oblasti prstů. I proto mají Klárka s Kubíkem svoje Coqui. Za nás jsou tyto nazouváky ideální obuví na balkón, k bazénu, nebo k babičkám na zahradu.


Klárka už Coqui jednou měla a byli jsme natolik spokojení s jejich výdrží, že jsem je letos v létě pořídila znovu, tentokrát pro oba. Děti je milují. Hlavně díky tomu, že jsou pěkně barevné. A taky kvůli tomu, že se jednoduše obouvají - zvládne to i Kuba. Mámy je mají rády zase proto, že se dobře udržují čisté a rychle schnou. Vzhledem k jejich sezónnosti určitě oceníte i cenu.




A jak je to s těmi mými kritérii? Coqui jsou lehounké - jedna bota Klářiny velikosti (28/29) váží 55 gramů a jedna bota Kubovy velikosti (23/24) váží 41 gramů. Jsou super široké, takže prsty mají dostatek prostoru. Zdá se, že dětem vyhovují a po zahradě se jim v nich běhá jedna báseň.




Klárka si vybrala samozřejmě sytě růžovou variantu, Kuba taky, ale vzala jsem mu raději tmavě modré - stačí, když nosí sponky :) Je i tak nadšený, má přece skoro stejný boty, jako má ségra.



Nevím, jak se na to dívají ve školkách a školách, ale možná by to mohly být i vhodné přezůvky. Podrážka nebarví ani neklouže. My jsme teda spíš capáčkoví :)

8 komentářů:

  1. Mě tyhle boty nikdy nijak neoslovili, ale máme taky ne barefotové pantofle. Děti je nosí do školek Péťa je bude mít teď i do školy. Nosí je celoročně ve školce a v létě, když je potřeba. Nedám na ně dopustit. Já mám problémy se zádama a musím říct, že mi dost pomohly. A to jinak všechni včetně muže máme barefoot. :-) mrkni na pantofle Peter Legwood sedí tak perfektně, že v nich dítě může běhat jezdit na kole. Říkám za mě nej bota. Máme od nejmenší velikosti všechny až do 30cítky :-)))) škoda, že na kluka jen modrá a zelená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, vůbec jsem je neznala. Vypadají celkem klasicky, ale jde tam asi spíš o ten materiál, co? Škoda jen, že ta cena je na pantofle dost vysoká...

      Vymazat
  2. Pantofle peter legwood mám též doma, tu pánskou variantu, nejsou zvýšené a jsem nadsena. Pořizovací cena sice vyšší, ale nosím denně a mám pocit, že jsou nezničitelné a hlavně se dají dobře umýt.
    Do školky je povolí? U nás nechtějí ani ty "crocs", preferují prezuvky ideálně bez zapínání, aby si je děti uměly samy obout. Takže klasika, uvidím, jak to vyřešíme.
    Tyhle coqui taky máme pro malého, ale bohužel se v létě trochu smrskly :-/ na délku i šířku, a to jsem se snažila je nenechavat na terase na sluníčku ... Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, děkuju za info k botám Peter Legwood - líbí se mi a asi je někdy vyzkouším...
      Od spousty známých jsem slyšela, že boty typu crocs povolí, ale z vlastní zkušenosti nevím. My máme "alternativní" školku a Klára může mít díkybohu capáčky...

      Vymazat
  3. Ahoj, vybírám klukovi 7 let crocsy nebo sandály - https://www.eobuv.cz/detske/chlapec/nazouvaky-a-sandaly.html ale moc nevím, s crocsy nemám moc dobré zkušenosti, protože se ten pásek poměrně rychle utrhl. Ty, o kterých píšeš, vydržely? Díky Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mila Baro, nevim, jak moc je syn bude nosit, my je mame fakt do bazenu, na balkon a k babi v lete na zahradu. Moc je nevytezujeme a zatim jsem s nimi nidy problem nemela, pasky drzi.

      Vymazat
  4. Jani, díky moc, právě, že kluk v nich docela lítá, moc dlouho nevydržely... tak asi půjdeme do klasických sandálků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja bych je osobne na letni litacku neporizovala. Podle me to nejsou boty na celodenni noseni...

      Vymazat