úterý 5. července 2016

Lago di Garda / Den třetí

Dnes jsme se rozhodli zajet na západní břeh jezera a využili jsme toho, že z Torri del Benaco odjíždí každou chvíli trajekt na druhou stranu - do města Toscolano Maderno. Kuba plavbu prospal v autě, Klára si ji užila na palubě. Přes skalnaté pobřeží jsme se vydali autem na sever, naším cílem bylo horské jezero Lago di Ledro. A protože jsem do GPS zadala místo průjezdního bodu Pregasina městečko s názvem Pregasio, vyvedla nás šílená úzká cestička plná neosvětlených tunelů do horské vesnice, odkud byl krásný výhled na Gardu. Jinak tam nebylo lautr nic :) Pak už si to do GPS raděj zadal Chlupáč sám a do hodiny jsme byli u krásného jezera Lago di Ledro. Jezero má obvod asi 10 km, jde obejít, je obklopené lesnatými kopci, patří k nejčistčím a nejteplejším v severní Itálii. Výchozím bodem je městečko Molina di Ledro, kde najdete infocentrum. My přijeli za koupáním a paní nám doporučila pláž na opačné straně u města Pieve, která se nám nelíbila tak, jako pláž u města Molino. Jinak pláže jsou tady celkem 4, všechny jsou naprosto dokonale upravené, travnaté, vybavené dětskými hřišti a sportovištěmi. Byli jsme nadšení a pokud ještě někdy pojedeme v létě na dovolenou do této oblasti, bydlet budeme spíš tady, než u velkého Lago di Garda.








 

4 komentáře:

  1. Jani moc vam to preju!!! Diky za reporty. Ja to tam miluju... Skoda ze muj partner nesdili... Cele okoli Gardy je sen! Jestli vam to vyjde, udelejte si vylet k lago di tenno, je to do kopce od riva de garda, a je to jako v pohadce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silvi, jaktože partner nesdílí nadšení? Myslím, že to tady musí milovat každý. K Lago di Tenno jedem zítra, tak se moc těším :)

      Vymazat
  2. Jsem to nedopsala ... No nesdili tolik nadseni a ma obavu cestovat s detmi... Snad se vam u Tenna libilo:-) Silvia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. silvi, no jo, trochu mu rozumím, s dětma je to těžké, my se třeba nedokážeme v klidu najíst, kuba nás prostě nenechá.

      Vymazat