pondělí 4. července 2016

Lago di Garda / Den druhý

Na hotelu mají blackout závěsy, takže jsme spali do čtvrt na devět. Po snídani a hraní na zahradě a v dětském koutku jsme vyrazili na jih, na poloostrov Sirmione.




Už po cestě nám bylo jasné, že je to profláklý výletní cíl většiny turistů, parkování jsme hledali děsně dlouho a nakonec stáli 2 km od historického centra. Chlupáč byl lehce otrávený, podle mě to ale za to stálo. Sirmione je historické město, ve kterém den uteče ani nevíte jak. Na druhou stranu jsem ráda, že jsme se nerozhodli ubytovat tady, davy lidí by nám vadily. Do starého města vcházíte přes padací most, město tak bylo za zlých časů totálně chráněno před nepřáteli ze souše. Procházíte přes rozsáhlou pevnost s opevněným přístavem obehnanou vodními příkopy, za pár minut už jste ve stínu středověkých úzkých uliček, kde si v klidu sníte mega zmrzlinu a pochutnáte na kafíčku. Na úplném konci poloostrova najdete ruiny nejvýznamější římské vily v severní Itálii - Grotte di Catullo. Tady taky 18 metrů pod povrchem pramení léčivý termální pramen Boiola, bývaly tady významné římské lázně. Možná i díky tomuto pramenu, který vyvěrá do jezera (a má 80°C), je voda o něco teplejší než jinde u Gardy, my jsme si tak užili skvělé koupací odpoledne.










4 komentáře:

  1. To musela být super dovolená! Musím říct, že Itálie je nádherná. :)

    Pokud se vydáte do Itálie znova, určitě navštivte Monte Baldo, je to největší italské jezero, které je opravdu kouzelné. Za návštěvu stojí i zábavní park Gardaland, kde jsou atrakce jak pro velké, tak i pro malé dětičky.

    https://slevoking.cz/italie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natalie, diky. Nejak jsem zazdila vas komentář :( ano italie je skvela a od vseho ma kousek. Diky za tip.

      Vymazat
  2. dobrý den, kde přesně v Sirmione jste se koupali? díky .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, jej, tak ma to si uz presne nevzpomenu. Vim jen ze to byla vylozene mestska plaz na takove promenade. Na jedne fotce jdou videt i hradby takze kousek od centra...

      Vymazat