neděle 31. července 2016

Horami otestovaná softshellová bunda pro děti

Svoje děti se snažím oblékat především kvalitně a pohodlně, u naprosté většiny oblečení (které je v přímém kontaktu s pokožkou) hledám na štítku složení 100% bavlna, v náročnějších podmínkách sahám po funkčním oblečení a samozřejmě ocením, když navíc dobře vypadá. Mám ráda české značky a ráda kupuju handmade oblečení u osvědčených švadlen.

Když jsem před dovolenou chystala seznam, co je potřeba dokoupit, zjistila jsem, že Klára vyrostla ze své staré softshellky. A tak začal hon na novou. Některé bundy mi přišly předražené (vzhledem k tomu, jak děti rychle rostou), jiné moc slabé, některé nebyly moc hezky zpracované. Nakonec jsem objevila tuto krásnou holčičí softshellovou bundu české značky Bugga.




Při nákupu přes internet je to vždycky trochu sázka do loterie, ale bunda mě víc než mile překvapila a 100% splnila moje očekávání. Je krásně střižená, úzký a trochu vypasovaný střih Klárce hezky sedí (některé bundy jsou zbytečně široké a dítě v nich vypadá jako v pytli). Aby bunda na těle dobře seděla a nikudy netáhlo, můžete rukávy utáhnout pomocí přezky na suchý zip a spodní lem bundy pomocí "gumy" s klipem. Bunda má kapuci (není odepínací), na prsou a na zádech má reflexní prvky, vepředu dvě zapínací kapsy. Zapínání bundy je na kvalitní zip, v horní části je látkové překrytí, takže se zip schová do domečku v dojezdu a neškrabe tak na krku.






Bunda je přechodová, tzn. není určena na zimu a velký chlad, spíš na jaro a podzim, nebo do extrémnějších podmínek v létě. Díky microfleecové podšívce sice bunda hezky zahřeje, ale do mrazů by nestačila. Co oceňuju nejvíc a co jsme na horách dobře otestovali, je vodní sloupec. Více o nepromokavosti a vodním sloupci si můžete přečíst tady. Klárčina softshellová bunda má vodní sloupec 8000 mm (standard je kolem 2000 mm). Bunda je tedy vysoce voděodolná, naprosto bez problémů zvládla asi 20 minutový slejvák uprostřed Dolomitů.





Pokud tedy hledáte nějakou slušnou sportovní bundu, která jen tak nepromokne a neprofoukne, navíc za slušný peníz, máte od nás tip. V obchodě Pidilidi ji najdete i v černé unisex variantě a obě jsou dostupné od velikosti 104.

1 komentář:

  1. Já mám softshellovou bundu nejradši. A to nejen pro děti, ale i pro sebe. Je to super materiál, který dobře hřeje a přitom je i dost odolný. Taková bunda nemusí být ani moc drahá. Já je nakupuji v second handu https://www.onlinesekac.cz/ , kde vše stojí pár korun.

    OdpovědětVymazat