pátek 8. dubna 2016

Hračky pro miminko / Žirafa Sophie

Dlouho jsem hledala něco, co by Jakubovi částečně nahradilo dudlík. V postýlce (ve které mimochodem stále nespí) má plyšového koníka Nattou, má tam i muchláčka, zatím je teda nějak moc neprožívá. Na kočárku mu visí papoušek Skip Hop, s ním si občas hraje a zabaví se s ním na chvíli. Já ale hledala něco, co si vezme do ručky a bude to moc žumlat a kousat, něco z přírodního materiálu, tentokrát však ne ze dřeva.

A tak jsem narazila na světový fenomén - žirafu Sophii. V nějakém časopise jsem totiž na ni viděla reklamu a začala jsem googlit, co na ní vlastně je. Po pár článcích a recenzích jsem se rozhodla, že ji pro Jakuba pořídím. Máme ji doma asi dva týdny a stala se rodinným miláčkem. Já jsem člověk, co se snadno nadchne pro hezké a propracované výrobky, pro silné značky se zajímavým příběhem a s perfektním marketingem (ano, vzdělání se prostě nezapře). Klárce se líbí všechno nové a neokoukané, ona nikdy podobnou hračku neměla. No a Kubovi se líbí, protože se dá skvěle žumlat a kousat. No a Chlupáč je od povahy skeptik :)



Sophie měří 18 cm, je vhodná pro děti od narození a celá je vyrobená ze 100% přírodního kaučuku. Tento materiál je bezvadný, je měkký, pružný, matný a jemně hrubý, má specifickou vůni a hlavně opravdu žádná chemie. Hračka se díky tomuto materiálu dokonale udržuje v čistotě, stačí umýt ve vodě - kaučuk je voděodolný. Rozhodně nehýří barvami, žirafa je něžně světlá, vkusná. Všechna použitá barviva jsou potravinářská. Sophie má výrazné černé oči, které zaujmou i nejmenší děti, na těle typické žirafí hnědé skvrny. Tyto prvky stimulují zrak kojenců. Dlouhé nohy a výstupky na hlavě (uši a růžky) slouží k úlevě při prořezávání zoubků - z naší zkušenosti mohu potvrdit, že Jakub se do těchto dvou míst zakusuje nejčastěji. Žirafa Sophie je jako dělaná pro malé ruky, jde krásně chytnout buď za nohy, nebo za dlouhý krk. No a konečně - umí pískat, čímž stimuluje dětský sluch. Když s ní já nebo Klára zapíská, Jakub se ve vteřině směje. Vozíme ji v kočárku i v autě, používáme při přebalování a nechávám ji mezi hračkami, aby si ji mohl Kuba najít, kdy se mu zachce. Začínají se mu prořezávat první zuby (tedy, myslím) a jde vidět, že kousání žirafy mu vyhovuje. Hračka tak vydává dost srandovní zvuk, jak ty holé dásně jezdí po přírodní gumě, tak si Jakub vrže a vrže :)




Žirafa Sophie se vyrábí v mnoha variantách (mně se nejvíc líbí tato originální) a myslím si, že je to ideální dárek pro miminko k narození.




Sophie la Girafe se narodila ve Francii v roce 1961 a stala se od začátku velice oblíbenou, protože hračky v podobě exotických zvířat nebyly úplně běžné. Představte si, že žirafa Sophie vypadá přesně tak, jak kdysi. Pořád se také vyrábí tradičním způsobem a při výrobě se využívá mnoho manuálních operací. Žirafa se stala opravdovou ikonou, často se objevuje na bulvárních fotkách celebrit se svými dětmi. Každoročně sbírá mnoho ocenění.

4 komentáře:

  1. Dobrý den,
    na Váš blog jsem narazila nedávno, tak postupně pročítám. Jelikož máme doma desetitýdenní miminko, co ochutnává ručky, uvažuju taky o nějakém dobrém kousátku. Žirafa vypadá skvěle, trochu i retro...ale bohužel tak skvělá mi nepřijde cena :-(...ale na to si musím asi v dětském sortimentu teprve zvykat :-D
    Chtěla jsem taky vyrobit vlastní korále/kousátko ze silikonových komponentů...ale pravda, zarazila mě Vaše zmíňka o "nezávadnosti" silikonu...takže mám teď dilema, jestli se do toho pouštět. A co dřevo jako materiál na kousátko, máte s tím zkušenosti? Díky, Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Moniko, děkuju :) Nevím, zda jste četla i tento článek, možná se bude hodit: http://www.blogzrzky.cz/2017/05/hracky-pro-miminko-ta-nejlepsi-kousatka.html
      Žirafa Sophie je za mě stále top. Kaučuk je přírodní materiál, který za to podle mě stojí. Případně i novinka na trhu Meiya & Alvin /najdete v tom příspěvku/.
      Silikon je umělá věc, ale jdou najít i komponenty atestované - v tom příspěvku např. silikonové korále Mama Chic, které mám doma a Kuba je miloval. A český výrobce je má atestované v ČR. Hlavně nekupujte žádné komponenty na Aliexpresu a podobně. Tam bych se toho bála.
      Dřevěných kousátek máme doma taky dost, v oblibě mám značku Plan Toys. Kuba si s nimi sice dost hrál, ale na žumlání vždycky preferoval měkčí materiály.
      Kdybyste něco ještě "potřebovala" - ozvěte se :) Jana

      Vymazat
    2. ZdravIm Vás Jano!
      Díky za odpověď, asi je to fakt, přírodní kaučuk nemůže stát pětikorunu :-) Článek o kousatkach jsem četla, i Myš se mi libi... akorát jsem ji zahlidla na veletrhu Pro děti a nejsem si úplně jistá, ale mam pocit, že jsem brblala, co je na kousátku tak drahé a rychle jsem palila od stánku pryč :-D. teď se na to dívám jinak no, přišlo mi předtím vše guma jako guma.
      Mama Chic korále znam, o testování jsem četla taky, já jen že mě lákalo si je vyrobit - nakombinovat barvy a tak. Dívala jsem se na komponenty, ze kterých jsou podle mě vyrobeny všechny korále nabízené na fleru, totiž https://www.fler.cz/zbozi?ucat=466505. Ale jestli potravinářský silikon = nezávadný, kdo ví.

      Vymazat
    3. Moniko, vůbec netuším, jaký je původ korálků z Fleru, ale snad mají nějaký certifikát? Zkuste se pídit. Být vámi, rozhodně vyzkouším i nějaké dřevěné - třeba na Montessori hračky (http://montessorihracky.cz/cs/?a_box=xret58cg) najdete široký výběr ekologických hraček Plan Toys. No ale pak bych zvolila i nějakou měkkou variantu, buďto kaučuk nebo ten silikon...

      Vymazat