sobota 12. prosince 2015

Vánoční inspirace č. 2

Pokud ještě někdo z vás tápe a shání vánoční dárky pro děti, přidávám ještě několik málo tipů, co jsme pořídili my a z čeho mám radost. O některé nápady jsem se podělila na blogu už dřív - třeba tady, tady nebo tady - klik.

Pro Klárku už se dárky kupují dobře, nemusí se nutně jednat o jednoduché bezúčelné hračky, ale mohou to být nejrůznější hry, nebo vzdělávací hračky. První hry, které už doma máme a hrajeme, jsou dřevěné domino se zvířátky, dřevěné kulaté pexeso s krtkem od Bina a pak taky skvělé pexeso s lesními tvory z Ikei. Dětská hra loto nám zatím chyběla, a když jsem objevila tuto krásnou variantu lota se zvířátky značky Avenue Mandarine, nebylo co řešit. Hra je pro děti 2+, mohou ji hrát 2-4 hráči, myslím ale, že ze začátku může malé dítě hrát hru samo, bude jen jednoduše přiřazovat dílky k obrázkům na hrací kartě. Sada obsahuje 4 hrací karty, vždy s obrázky 6 zvířat, dále pak 24 dílků s vyobrazenými zvířaty. Dílky jsou zakulacené, bezpečné, z velmi tvrdého lesklého kartonu, tak by se neměly lehko opotřebovat.


Poměrně dost jezdíme autem a příští rok máme v plánu několik výletů a cest, tak pořád hledám nějaké hračky/hry do auta. Knížky jsou základ, pohádka na mobilu sázka na jistotu, ale nechci několik hodin při cestě k moři poslouchat Mášu a medvěda. S těmi cestovními hračkami to totiž není tak jednoduché, obzvlášť když dítěti furt něco padá z ruky a vy se z předního sedadla natahujete a šmátráte v dírkách na bezpečnostní pás... Ideální je všechno magnetické. Proto jsem pořídila tento magnetický labyrint značky Scratch. Je to taková velká (cca 25 x 25 cm) dřevěná deska s podzemním labyrintem. Pomocí pera s magnetem pohybujete kuličkami pod sklem a dopravujte zvířátkům do jejich barevných nor magnetické kuličky stejné barvy.


Jak už jsem psala, Klára dostane od babičky svoji první malou kuchyňku značky House of Toys. A co by to bylo za vaření bez příslušenství a surovin. Zatím nevím, jak ji to bude bavit, proto jsem koupila zatím jen jednu menší sadu nádobí a jedny dřevěné potraviny. Těch dřevěných potravin je na trhu spousta, dlouho jsem váhala, jaké koupit, v hlavě jsem měla hlavně svůj oblíbený Plan Toys. Pak jsem ale narazila na tuto krásnou sadu zdravých potravin anglické značky Bigjigs Toys. 19 kousků dřevěných pochutin je naskládáno ve čtyřech bedýnkách a jsou velice povedené. Pokud to bude mít úspěch dokoupím třeba i ty krájející se potraviny s nožem.


Jako první nádobí ke kuchyňce jsem vybrala tuto snídaňovou sadu francouzské značky Ecoiffier. Ke kuchyňce totiž nějaké minimální příslušenství je, tak jsem to nechtěla přehánět. Tento barevný box obsahuje 25 kusů, jsou tam jak talířky, tak hrníčky, což bude pro kuchaře začátečníka dostatečné.


Ač je to pro Jakuba obtížnější, nechci ho nijak šidit. Spoustu hraček bude mít po Klárce, ale něco pod stromečkem mít musí, bylo by mi to pak líto, i když vím, že on to zatím nijak nevnímá. Nakonec se mi podařilo sehnat pár hezkých kousků i pro miminko. Vím, že dřív nebo později mu udělají velkou radost.

Jakub má (na rozdíl od své sestry) rád muchlací věci, vystačí si zatím hezky s dekou, ale vidím, jak furt něco žmoulá v ruce, ať je to zmíněná dečka, nebo moje tričko, případně si cucá svoje rukávy. Přišel tedy čas měkkých muchláčků (tomu Klára nikdy na chuť nepřišla, možná proto, že měla pořád ten svůj milovaný dudlíček). Nadchly mě plyšové hračky holandské značky Happy Horse, z široké nabídky jsem vybrala tohoto ledního medvěda Paddyho, je hebký a vhodný pro děti od narození. Myslím, že si ho Jakoubek zamiluje.


Co by to bylo za chlapečka, kdyby nedostal na Vánoce aspoň jedno auto. A protože si frčíme na dřevěných výrobcích, co jiného jsem mohla koupit, než toto barevné dřevěné auto od Plan Toys? Je vážně skvělé, všechny díly jsou hezky oblé, miminko si nemůže nijak ublížit. Autíčko je ohebné, dítě si s ním užije spoustu zábavy.


Klárka měla vždycky ráda textilní knížky s různými aktivitami, myslím, že i Jakubovi udělá radost tato oboustranná knížka Taf Toys. Jedna strana je černobílá, protože nejmenší děti mají rády vysoké kontrasty, druhá už hraje všemi barvami. V knížce je zrcátko, něco tam šustí, něco píská. Balení obsahuje i dva plastové klipy, kterými knížku připevníte do kočárku jako mantinel.

2 komentáře:

  1. Kraasne darceky! Verim,ze pod stromcekom bude u vas vela radosti! :)

    OdpovědětVymazat