pátek 18. prosince 2015

Knihy pro děti / Baobaba a jiné příběhy

7 pohádek, 7 bajek a 7 příběhů pro nejmenší děti. Na knížku jsem narazila víceméně náhodou, když jsem hledala nějaké hezké dětské ilustrace a našla jsem blog Evy Chupíkové, která knihu Baobaba a jiné příběhy ilustrovala. Texty k nim napsala Zuzana Pospíšilová, kniha vyšla v nakladatelství Albatros. Co si budeme nalhávat, ilustrace mě zaujaly z celé knížky nejvíc, jsou milé a tak trochu jiné. Sice máme doma velkou čtenářku, zatím ale čteme převážně říkanky a krátké texty, u dlouhých pohádek ze Špalíčku zatím moc nevydrží. Ale protože všechny písničky a básničky zná Klára už nazpaměť, tak začínám hledat povídkové knihy s kratšími texty, které malé děti zaujmou. To Baobaba splňuje, povídky jsou zhruba čtyřstránkové (s velkými písmeny).



Strašidlo pod postelí, Zachráněná láska, Nebezpečné bacily, Dobré skutky, Medvěd a blecha, to jsou názvy jen některých příběhů z této nevšední sbírky. Všechny povídky vyslovují nějaké poselství, takže by nám snad mohly i něco dát.



Přečetla jsem si jednu povídku - Obří pavouk - kdo mě zná, chápe :) Jednoduché formulace, nijak složité věty, slovní zásoba nenáročná, příběh trochu prvoplánový, nicméně dítě asi zaujme. Mně jako dospělému to přijde až moc jednoduché, skoro tak, že bych to mohla zkusit někdy taky - napsat dětskou knížku.

Žádné komentáře:

Okomentovat