čtvrtek 3. prosince 2015

Nohy v teple s kalhotami PiDiLiDi

S nástupem chladných dnů přichází každý rok otázka, jak - rozuměj v čem, udržet děti v teple. Mám pro vás pár tipů na odzkoušené značky oblečení, nebo na výrobce funkčního oblečení na Fleru, které u nás zaručeně fungují. Postupně se tady s vámi o tyto tipy podělím, snad do Vánoc stihnu všechno, co mám v plánu. Věřím, že se to může hodit každému, kdo s dětmi tráví hodně času venku a žádné počasí je nezastaví.

Teď u nás momentálně frčí a jsou v každodenním plném nasazení zateplené dětské kalhoty značky PiDiLiDi. Tato značka českého výrobce mě zaujala už poměrně dávno, kamarádka mi doporučovala skvělé teploučké mikiny pro děti, nicméně vyzkoušeli jsme až teď. A jsem ráda. Pod značkou PiDiLiDi si vyberete kvalitní kojenecké a dětské oblečení, včetně punčochového zboží, pláštěnek a gumáčků. Na stránkách najdete také nabídku obuvi nebo oblečení pod další českou značkou Bugga. Mám ráda české výrobky, nechci, aby moje děti nosily všechno oblečení Made in China.


Nechtěla jsem vyloženě zimní oteplováky, ty na řadu teprve přijdou, ale hledala jsem něco na přechodové měsíce podzim/zima a zima/jaro. Povedlo se. Pro Kláru jsem vybrala kalhoty sportovní s fleecovou podšívkou. Pokud někdo tápe u velikostí, podle mojí zkušenosti jsou tyto kalhoty spíš o něco větší (Klára je teď na pomezí dvou velikostí 92 a 98 a tyto kalhoty ji skvěle sedí v menší velikosti - tedy 92). Podšívka je krásně hřejivá, ještě donedávna jsme kalhoty nosili jen tak, teď při teplotách pod 5°C doporučuju raději i punčocháče. Nohy má vždycky po příchodu z venku teplé (a to trávíme denně několik hodin venku). V pase jsou kalhoty na gumu a je možnost dalšího utažení v pase šňůrkou. Co vždycky ocením jsou reflexní prvky, na které tolik výrobců zapomíná. Tyto kalhoty mají hned dva, na levém stehně zepředu je reflexní nápis a na pravé noze vzadu nad kotníkem je reflexní proužek. Jsou velice pohodlné (Klára je v nich dobře pohyblivá - nechodí jak medvěd), dobře se oblékají. Navíc se dobře udržují v čistotě díky vnějšímu materiálu, drobné nečistoty nebo menší fleky od bláta jednoduše otřete vlhkým hadříkem, nemusíte hned celé prát. Když už potřebujete přeprat, rychle schnou. A vypadají hezky :)


5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Kači, mají vodní sloupec 1000 mm, nevadí jim déšť (nebo voda ze skákání v kalužích, jak jsme několikrát vyzkoušeli), velký slejvák anebo sednutí v kaluži by ale nebylo nic moc. Pokud chceš nepromokavé, musíš zkusit nějaké pogumované, třeba z tchiba nebo lidlu.

      Vymazat
  2. Tie su skvele,tiez sa po nich pozriem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají obchodní zastoupení i na Slovensku, mrkni na jejich stránky.

      Vymazat
  3. Ahoj, kalhoty jsou sice pěkné, ale našemu raubíří by asi moc dlouho nevydrželi. Nemá totiž problém jedny kalhoty během měsíce zničit. Naštěstí to řeším nákupem v second handech, díky čemuž mám oblečení za pár korun, takže to pak tolik nebolí.

    OdpovědětVymazat