úterý 22. prosince 2015

Na vánočních trzích

To je tak, když se rozhodneme vyrazit jako šťastná rodinka na vánoční trhy do města. Vybereme si hezký den, kdy snad po měsíci trochu vysvitne sluníčko, naplánujeme si nejvhodnější dobu vzhledem ke spánkům a krmení dětí, u kávy si s Chlupáčem popovídáme o tom, co bychom si všechno dali a kam bychom se podívali, když už budeme v centru.

Jak to skončí? Hned po vyražení z domu se začne mračit a vypadá to na přeháňku, Klára začne fňukat, že se jí vlastně moc nechce, Kuba na nás z kočárku kouká a nezdá se, že by se mu chtělo spát. Klára už po vylezení z šaliny na dálku vidí ruské kolo a křičí "Klára tam!". Vysvětlíme jí, že je na to ještě malá a koupíme jednu jízdu na malém kolotoči za 30 korun. Pak na vláčku, taky za 30. Pak ještě jednou na kolotoči. Kuba se tím kolotočářským hlukem vzbudí a začíná se nudit, tudíž pláče. Klára křičí "Papat pizzu" a ukazuje na langoš. Umlčíme ji kouskem piškotové buchty. Zase chce na kolotoč. Říkám, že už nemám peníze. Začíná plakat. Překecám ji, že jdeme mrknout na betlém. Mile překvapuje, je velký, krásný a celý vyřezaný ze dřeva. Je tam asi stovka dřevěných zvířat. Klárce se to líbí. Mezitím se s Chlupáčem střídáme v rytmické jízdě s Jakubem. Klára se fotí na krávě a velbloudovi. Všemu říká velbloud. Chce jít zase na kolotoč. Chce cukrovou vatu a medovinu. Chlupáč do sebe na tajnačku hází langoš. Když chci udělat to samé, Klára se ode mne nehne na krok a chce papat moji "pizzu". Dostane sušenku. Zbystří svazek balónků a ten největší s Mášou a medvědem chce. Chce ho moc. Snědý pán povídá, že 130,-. Zatmí se nám před očima. Kupujeme o trochu menší za 100. Klára je šťastná, přivazujeme jí ho na ruku a ještě ho musím držet, aby neuletěl. Jedeme domů. Jsme unavení. Děti spokojené. Ještěže tak.

7 komentářů:

  1. Ano Jani, uklidnim Te,maji to tak i jini (ja). Letos jsem udělala rozhodnuti - na trhy bud jen sama nebo holt zcvaknu zuby a dam to všechno, co popisujes. Letos jsem to nedala.... odchazely jsme s brekem (velmi mirne receno), protoze ja balonek za 130kc nekoupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, díky, my právě zvažujem, jestli ještě někdy na trhy pojedem :))

      Vymazat
  2. Ano Jani, uklidnim Te,maji to tak i jini (ja). Letos jsem udělala rozhodnuti - na trhy bud jen sama nebo holt zcvaknu zuby a dam to všechno, co popisujes. Letos jsem to nedala.... odchazely jsme s brekem (velmi mirne receno), protoze ja balonek za 130kc nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  3. :) my jsme koupili "vrtulníček" ještě pořád žije a Jareček si s ním hraje. Kluci honili holuby, zatímco já sháněla jídlo. Pravda, že jsme se šli kouknout jenom na ty zvířátka a jinak jsem si byla trhy projít sama

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako naše Máša se taky stále vznáší v pokojíku, ale furt je to jen pitomý balónek a za 130 jsem mohla mít langoše tři :))

      Vymazat
  4. Když už je řeč o vánočních trzích, vyrážíte na ně pouze v Čechách nebo i do zahraničí? Polsko vypadá zajímavě i na levný nákupy dárků, mrkněte sem http://wellnesspobytyslevy.cz/adventni-pobyty/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My nijak trhy neobjíždíme, zas tak moc nás to nebere. Jednou jsme byli ve Vídni, ale ještě jako bezdětní. S dětmi to zatím takový smysl nemá, oni si to neužijí. A do Polska se nechystáme, na nákupy už vůbec ne :)

      Vymazat