sobota 19. prosince 2015

Bepanthen u nás doma

Jakub má tři měsíce a já právě spotřebovala první velkou tubu Bepanthenu. Bepanthen Care Mast jsem si koupila ještě před jeho narozením, byl součástí mé povinné výbavy pro miminko, protože už s Klárou jsem měla s touto značkou dobré zkušenosti. Jiné krémy proti opruzeninám se nám tak neosvědčily. Klára ani Jakub naštěstí na opruzeniny netrpí, jde o to, zda tomu předcházím právě pravidelným natíráním bariérovým krémem. Upřímně na sebe musím prásknout, že krémem natírám Jakuba jen dvakrát denně, ráno po probuzení a večer před spaním. Mám pocit, že takto to vyhovuje a stačí mu to. Krém má dobrou konzistenci, roztírá se v pohodě a nejde nijak cítit, na rozdíl třeba od Rybilky. Bepanthen Care Mast jsem navíc využila už v porodnici (ne na bolavé bradavky, to se mi osvědčil spíš Purelan), kdy měl Jakub extrémně suchou pokožku a já ho tímto krémem začala promazávat. Do druhého dne měl kůži hladkou, jemnou, na první pohled krásně promaštěnou, jemné prasklinky zacelené. Za dva tři dny mazání byl bez šupinek.

 
A jaké další výrobky od Bepanthenu používáme? Během mého druhého těhotenství jsem se odhodlala vyzkoušet krém proti striím. Ten jsem hodnotila i ve svém příspěvku tady. Byl pro mě velmi příjemným překvapením, skvěle se mazal a měl jemnou vůni, která se nezprotiví. Rozhodně bych ho využila i v případném třetím těhotenství :) Strie ani jedna.

Teď po vypotřebení našeho prvního Bepanthenu mám doma připraveného i jeho mladšího bratra - Bepanthen Extra Mast, který se doporučuje právě pro miminka do 12 měsíců, která mají pokožku nejcitlivější (obsahuje dexpanthenol, vitamín B3 a olivový olej). Jsem zvědavá, zda uvidím nějaký rozdíl oproti klasické masti.

Klára trpí od narození mírnou formou atopického ekzému, tak jsem byla ráda, když jsem mohla vyzkoušet i Bepanthen Sensiderm krém. Tento krém opravdu pokožku rychle zklidní, uleví od svědivých pocitů a zarudnutí. Obsahuje lipidy, které musí být v každém účinném krému proti projevům ekzému. Není nijak hutný a jednoduše se roztírá.

A co rozhodně pořídím na jaro je Bepanthen Plus, krém vhodný na ošetření drobných povrchových poranění, odřenin a škrábnutí. Jak začne sezóna holých nohou, Klára bude zas trpět na rozbitá kolena a škrábance nejrůznějšího druhu. Sice si nechává tyto rány jakžtakž desinfikovat, tento krém mi přijde jako sympatické řešení, protože kromě vyčistění rány poskytuje i chladivý a hojivý účinek. A děti většinou krémy tak neděsí jako nějaká vodička nebo sprej.

V létě jsem zmeškala dva eventy, které pro maminky pořádal Bepanthen a na které jsem byla jako bloggerka pozvaná. Kochala jsem se aspoň nad fotkami z těchto akcí. Aby mi to nebylo tak líto, tak mi tým z Bepanthenu poslal milý dárek, když se Jakub narodil. Byl to přesně ten typ balíčku, který udělá každé čerstvé mamince radost, prostě maximálně užitečný.



Tímto všem z Bepanthenu děkuju: vaše výrobky se u nás doma mají dobře! A my díky nim taky :)

2 komentáře:

  1. Já Bepanthen nakupuji zde, vychází nejlevněji - https://www.plenylevne.cz/na-opruzeniny/bepanthen-care-mast-100g/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, třeba někomu pomůže, my už jsme někde jinde :)

      Vymazat