středa 28. října 2015

Vánoce bez stresu aneb Týdny hraček

Já už pomalu začala kupovat knížky na Vánoce, jak jsem psala nedávno tady. No a co by to bylo za Vánoce bez spousty hraček pod stromečkem? Začínám totiž dumat, co svým dětem pořídit. Není to tak jednoduché, řeším dárky nejen za nás, ale i za rodinu - babičky a dědečkové potřebují tipy. Přemýšlím zatím spíš nad Klárou, Jakub je (a ještě pár měsíců bude) malé miminko a moc toho ke štěstí nepotřebuje. Nějaké to chrastítko to určitě spraví. Pro Kláru chci nějaké smysluplné hračky, skládačky, něco, co ji zabaví, ale zároveň bude nějakým způsobem vzdělávat. Sbírám inspiraci, kde se dá, nejraději šmejdím na svých oblíbených eshopech a čekám, že mě něco břinkne do nosu.

Shodou okolností probíhají u našeho partnerského obchodu Feedo od 26.10. do 8.11. Týdny hraček. Nejrůznější hračky (ale i hrací dečky a kolotoče) tak můžete nakoupit se slevou až 47%. Na stránkách najdete taky články o hračkách, recenze apod. Mrkněte.

Co plánuju pořídit na Vánoce pro Jakuba (bude mít tou dobou 3 měsíce)

Chrastítka a kousátka - pořídila jsem pro něj už dvě krásné dřevěné od Plan Toys (o nich bude brzy samostatný příspěvek) a líbí se mi taky tyto dřevěné korále nebo tento Skip Hop papoušek.

Hračka do kočárku - něco, co lahodí očím i uším. Zvažuju tuto sovičku nebo třeba tohoto šustícího zajíčka.

Plyšák s aktivitami - na doma, do auta, do kavárny... Klára měla Lamaze soba a dodnes si s ním ráda hraje v autě, pro Kubu by se mi líbila třeba tato sova nebo známý záhadný uzel.

Měkká první knížka - krásná je tato zvířecí, plyšová nebo oboustranná.

Lehátko - pro Kláru jsme měli lehátko zapůjčené od kamarádky, moc v něm nepobyla, ale u Kuby mi to přijde praktické, aby mohl být s námi a mít rozhled, zatímco si s Klárou hraju třeba v pokojíku. Na druhou stranu zvažuju, jestli investovat do něčeho, co je na pár měsíců. Líbí se mi toto s Krtkem nebo třeba toto vibrační.
 
 
Co plánuju pořídit na Vánoce pro Kláru (bude mít tou dobou 2 roky a 3 měsíce)

Kuchyňka - to bude dárek číslo jedna, začíná ji bavit připravovat nám jídlo. Všude a pořád peče koláče a vaří těstoviny, kuchyňka se jí bude proto líbit. Je to sice velká potvora do bytu, ale zatím nejsme nijak přehlcení blbostma, jednu si proto snad můžeme dovolit :) Chtěla bych dřevěnou, ne plastovou. Hezká barevná nebo větší i s dřezem.

Příslušenství k vaření - dřevěné potraviny jako jsou tyto, tato přepravka s ovocem nebo snídaňový set.

Puzzle pro nejmenší - naprosto mě nadchla francouzská značka Avenue Mandarine a jejich XL puzzle pro děti od 2 let. Chtěla bych určitě vyzkoušet.

Společenská hra - chtěla jsem pořídit i nějakou první hru pro malé hráče, stejná značka nabízí i sadu her pro děti od dvou let.

Lego - aspoň jednu novou sadu musíme mít! Velký lesopark, nebo první Zoo?

Hudební hračka - na bubínek nemám odvahu, ale u babičky ráda hraje na xylofon.

Cestovní hračka - autem jezdíme často a zábavných hraček vhodných do auta moc není, magnetický labyrint mám v oku už dlouho.
 
 
Ale jak jsem říkala, tipy sbírám, kde se dá. Co máte v plánu pořídit svým dětem vy? Těším se na nápady od vás.

6 komentářů:

  1. Jéé, to mi připomnělo naše první vánoce ve 4... Manžel vymyslel, že pojedeme na hory (2 roky před tím se nám to zdálo jako dost divné trávit Štědrý večer mimo domov) a bylo to skvělé!!! Teda až na o, že nám noc před odjezdem ukradli "rakev" z auta, šmejdi jedni (naštěstí tam ještě nebyl naloženej kočár, to by mě trefilo...)
    Méli jsme vánoce na sněhu, zalyžovali si (to mi tak chybělo po předešlém roku bez lyží) a všichni jsme byli v klidu... Dárky jsme pořizovali s ohledem na převoz (a bez tak už nějakou dobu jsem zástancem toho, že jeden dárek za "rodinu" a dost... babičky ale moc neposlouchají, kromě schválených dárků musí dětem přilepšit!!!)
    Takže náš mimi-chlap dostal volant na kočárek, 5-letá slečna Barbie mořskou pannu, manžel manžetové knoflíčky Porsche designa já prstýnky z Pandory...
    A jinak dcera taky kolem 2 let dostala k vánocům kuchyňku a syn v ní pořád vaří X:-))) Kočárek pak dostala o rok, ten má syn taky rád, umí se hrát na rodinku X;o)
    Jinak do půlnoci frčí u mě na blogu soutěž o dárkovou kartu, tak můžete zkusit štěstí....
    www.detskemodnemolo.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadnou na svátky pryč je lákavá představa, na druhou stranu si umíme udělat klidné a pohodové Vánoce i tady ve městě... Je to asi v hlavě :)

      Vymazat
  2. Saska bude mat na vianoce zrovna rok a 7 mesiacov, chystame pre nu batoztek od Skip hop, nech si na nase vylety nosi svacinku sama, kocik uz takmer nepouzivame a velmi rada sa morduje vzdy s mojou kabelou, tak hadam ju potesi, len si este neviem vybrat ktory motiv zvieratka to bude :) Potom chceme kedze miluje kreslenie tabulu, z jednej strany bielu na fixky a z druhej strany na kriedy, zvycajne su aj magneticke, takze to bude velka zabava! Urcite aj nejake nove vykrajovatka a nadobicka k plasteline Play Doh, na ktorej uz dlhsie frcime. Tiez by som chcela nieco tahacie, paci sa mi napriklad tato macicka https://www.feedo.sk/obchod/hracky/drevene-hracky/drevena-hracka-vilac-drevena-tahacie-macicka/ potom urcite uz skusime Lego Duplo, zatial ziadne nemame, tak uvidime, ci sa dcerke bude pacit!! Taktiez nejake knizky, oblecenie a treba nam aj novy fotoalbum!! Vela z toho samozrejme ale porozdelujeme medzi babky. Pre Jakuba odporucam urcite skuste Oball, perfektna vecicka! :) a vibracne lehatko my sme zas velmi pouzivali, , Sasku som si do toho dala a v tom som si ju aj premiestnovala z izby do izby, kde som prave nieco robila, kym bola este malicka, tak casto som ju mavala aj na kuchynskom stole a spolu sme takto upiekli niekolko desiatok kolacikov :) a aj som ju, kym este samostatne nesedela v tom krmila. Za mna uplne perfektna vecicka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, batůžek od Skip Hopu chci taky pořídit, máme sice jeden, který Klára dostala jako dárek, ale je dost neforemný a na zádech moc hezky nesedí :( U nás vede sovička, Klára tvrdí, že hlavně musí být modrý :)
      Tabule na kreslení je skvělá, taky ji mám v plánu, možná ale o něco později, zatím to u nás tak nefrčí. Play Doh mám doma schované ve skříni a těším se, až ji vytáhnu, ty vykrajovátka a příslušenství teda doporučuješ? Vyhraje si s tím malá?? Lego Duplo u nás začalo frčet hlavně po 2. roce, teď si s ním hraje fakt několikrát denně a je to asi jediná hračka, u které nějakou dobu sama vydrží. Díky za tip na Oball (má ho Klára, ale Kuba by asi potřeboval nějakou mimi verzi), co?

      Vymazat
    2. Nasa zas "kresli" v podstate asi uz od 10. mesiacov a velmi ju to bavi,ja som kedysi malovala,13 rokov som chodila do vytvarky,tak to Saske tiez tak nejak podsuvam a tesi ma,ze aj jej robi kreativita radost. Play Doh plasteliny zatial zvacsa prinesie mne a poruci si ci to ma byt miau,ci kaka (kacka) brrm a pod :) ale uplynuly mesiac uz zvlada napriklad valcekom alebo rukou daku placku,aj gulicku urobi,alebo nozikom nakraja "hada" na kocky a pod. Tie vykrajovatka alebo su rozne te dovnutra natlacis plastelinu a potom cez nejaky otvor ti to vyjde a pod este motoricky celkom nezvlada,ale skusa,najradsej nam prideli,co mame robit a rada pozoruje. Urcite skus,Klarka uz je vacsia,verim,ze ju to bude bavit a pojde jej to! Oball mozes skusit napriklad aj ten klasicky po Klarke,na spagat mu ho mozes zavesit nad postielku,alebo kocik a urcite ho bude rad spociatku pozorvat a neskor skusat chytat. Mala aj Klarka posadnutost vsetkym gulatym? Nasa uz od malicka vsetky lopticky,gulicky,ale aj jablka,paradajku,teraz orechy,gastany len s tym beha v hrsti a s tym sa hra. Velmi ju bavia aj take vajicka,mam ich z Aliexpresu,daju sa otvorit a znova spajat,vnutri su ale rozne tvary a rozne farby,takze trenuje aj to. perfektna vecicka a stali asi dake 2 eura

      Vymazat
    3. Jojo, i Klára má odmala ráda balónky všeho druhu, myslím, že stále je to u nás hračka číslo jedna. Nejdřív vyhrabala ze skříně naše tenisáky, pak jsme jí začali kupovat různé míčky, a když jsme minulý podzim nasbírali kaštany, hrála si s nimi snad půl roku :))

      Vymazat