neděle 4. října 2015

To chci / Do Klářiny knihovničky

Pozvolna se k nám plíží Vánoce :) a co by to bylo za Vánoce bez spousty knih pod stromečkem. Co zaujalo mě a co mám v plánu pro Klárku pořídit? Nebo jaký nákupní seznam rozdistribuovat babičkám a dědečkům? Knížek není totiž nikdy dost a není hezčího kusu nábytku než zaplněná knihovnička.

Křížem krážem hurá za ní!

Šárka Krejčí/Andrea Tachezy. Nakladatelství Běžíliška nabízí naprosto originální knihy a po Ferdinandovi mě zaujala tato. Veršované leporelo o Jáchymovi, který po městě hledá lišku, která ho pozvala na návštěvu.


Kdepak bydlí zvířátka / Kdopak bydlí v ZOO/ Co se děje v noci / Jak to žije na farmě / Jak to žije na zahradě

Simona Dimitri. Sada 5 neobyčejných knih, leporela se spoustou dalších vychytávek, jako jsou otevírající okénka, která skrývají mnoho odpovědí.


Vílí pohádky na dobrou noc / Andělské pohádky na dobrou noc

Lou Kuenzler. Ještě jsem se nerozhodla, jestli půjdeme cestou víl anebo andělů. To si musím ještě srovnat v hlavě. Ale obě knihy obsahují 20 (resp. 22) uklidňujících příběhů na dobrou noc. Netradiční pohádky, inspirativní příběhy, krásné ilustrace.

 
Kdo hledá, najde: V divočině

Barevné leporelo plné zvířátek všech druhů na obohacení slovní zásoby.

6 komentářů:

  1. Jee Jani, ja zrovna vcera udelala obrovskou objednavku pro Beatku a Andelske i Vili pohadky byly na seznamu a spousta dalsich :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda :) Tak piš, co další, ať mě taky inspiruješ :) Já na ty knížky nakoukla v Bráně k dětem a byla jsem nadšená, tak jsem zvědavá, co ty na to :)

      Vymazat
  2. Velmi sa mi pacia tie leporela od Simony Dimitri,otvaracie okienka a podobne vychytavky su u dcerky v knizkach top!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chci je co nejdřív objednat, hrozně se na ně těším, nevím, jak do Vánoc vydržím :) Myslím, že to je přesně typ knihy, kterou děti milují.

      Vymazat
  3. To ti tedy pěkně děkuji! Díky tomuto článku se z mé plánované objednávky jedné knížky na Barvič&Novotný stal nákup za 2 litry :) Ty leporela jsou nádherná a pohádky si zatím, než M. vyroste, budu číst na dobrou noc sama :) L+M :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, pěkně prosím! Budu to dělat častěji a udělám si nějakou smlouvu s Barvičem za provize :))) Jsem ráda, že se líbí.

      Vymazat