pátek 5. listopadu 2021

Jak jsme týden vařili s Thermomixem

Začalo to jedním nevinným kapučínem s kamarádkou, kdy jsme se od našich dětí a společnému naladění na Montessori dostali přes cestování až k vaření. A kamarádka mi začala povídat o přístroji, o kouzelném pomocníkovi, ve kterém začali doma zpracovávat a připravovat jídlo. Thermomix jsem už nějakou dobu registrovala na sociálních sítích a funkce, kterými tento multifunkční robot oplývá, mi přišly až neuvěřitelné. Tak mi ho kamarádka na týden půjčila domů. A my jsme v něm fakt týden poctivě vařili. No, abych byla přesná, Thermomix nám občas dovolil, abychom mu s něčím pomohli :)


Nebudu vás zatěžovat technikáliemi, ty si každý přečte na oficiálních stránkách sám, tento článek popisuje naši osobní a laickou týdenní zkušenost s tímto kuchyňským pomocníkem. Jen ve zkratce, Thermomix od Vorwerk je takový velký robot, který zvládne skoro všechno - nejen že poseká, rozmixuje, mísí, našlehá, uhněte a namele, ale suroviny také zváží a pokrm posléze uvaří... Nevím, na co ještě jsem zapomněla. Všechno v jednom hrnci, maximálně za pomoci pár doplňků, které jsou součástí.


Typů Thermomixu je víc, my jsme vařili s tím nejnovějším TM6. Ten má zabudovaný displej s internetem a aplikací Cookidoo. To je online knihovna receptů a videonávodů k vaření. Z databáze si jednoduše vyberete recept, kliknete na start a Thermomix vás krok za krokem provede celou přípravou a vařením. Zní to jako super zábava, že? Můžu potvrdit. A nejen já.



Thermomix si díky této instruktáži nejvíc užily děti. Klárka s Kubíkem vybrali recept a jen postupovali dle zobrazovaných kroků. Přidávali suroviny, hlídali váhu a mačkali tlačítka. Nemuseli nic krájet, nic míchat, nic hlídat. Hrozně je to bavilo a předháněli se, co kdo vybere. A pak se chvástali, co uvařili na večeři.



Vařili jsme kaše, polévky, guláše i omáčky, slaný karamel, vařili jsme ryby v páře, dělala jsem i domácí majonézu na Coleslaw.


Thermomix je investice. Podle mě je ideální pro rodiny, které do vaření chtějí zapojit děti a bojují s trpělivostí. Nebo pro moderní rodiny s nedostatkem času. Ten totiž dokáže přístroj opravdu ušetřit. Také je bezvadný pro kuchaře začátečníky, kteří se chtějí pouštět do složitějších jídel, ale chybí jim odvaha na klasickou cestu. Je podle mě super i pro lidi, kteří řeší zdravou výživu - vaření v Thermomixu je založeno na šetrném a pomalém vaření, řízek si v něm neusmažíte. Přijde mi, že by slušel i seniorům, kteří už chtějí ve vaření změnu a trávit čas v kuchyni je už nenaplňuje. Thermomix dokáže krásně zpracovat úrodu ze zahrádky - marmelády, pesta, domácí bujóny a sirupy, to všechno umí.


Tohle všechno jsem sem chtěla napsat. Protože je to věc, která stojí za pozornost a rozhodně má svou cílovou skupinu.

Mnoho inspirace a užitečných informací najdete na FB stránkách nebo na IG účtu @divotvornythermomix. Tam jsem taky objevila tuto podzimní akci, kdy ke koupi Thermomixu dostanete druhou nádobu, zapékací mísu a tištěné kuchařky zdarma (platí do 21.11.2021).

Žádné komentáře:

Okomentovat