úterý 6. března 2018

Časopis pro děti / Puntík

Jestli máte doma malé dítě anebo předškoláka, měli byste znát časopis Puntík, který vydává Mladá fronta. Po vyzkoušení několika dětských časopisů jsem se rozhodla, že roční předplatné zařídím právě toto "puntíkaté". Důvodů je několik, jeden je však ten klíčový. Puntík je ze všech předškoláckých časopisů ušitý na míru právě těm nejmenším - je vhodný už pro dvouleté.
 

Několik čísel koupila kdysi Klárce babička a naše první předplacené dorazilo před Vánocemi. Právě včas, zrovna to vánoční bylo skvělým startem, nabité inspirací a vánoční atmosférou. Teď se každý měsíc těšíme na další díl ve schránce. Děti tu pravidelnost milují.
 
 
Puntík je obsahově velice pestrý, o některé stránky se postará Jakub, o jiné Klárka. Je v něm trocha z malování, nějaké to stříhání, lepení a další tvoření. Líbí se mi recepty a nápady na aktivity s dětmi, Klárka má nejvíc ráda všechny ty grafomotorické předškolácké úkoly - spojovačky, bludiště, přiřazování... Společně pak procházíme obrázkové příběhy, které jsou jednoduché a vtipné. Veselé postavičky, které děti barevným kreativním světem provázejí, Klárku i Kubíka baví.
 

 
Další výhodou časopisu je kvalita papíru. Má velkou gramáž, proto se na něj dobře kreslí, stříhací a lepící úkoly jsou díky tomu příjemně realizovatelné.
 


 
Puntík je barevný, bohatě ilustrovaný, obsáhlý a rozmanitý časopis pro nejmenší, který zpestří běžnou každodenní rutinu a vy tak smysluplně a kreativně strávíte další čas s dětmi.

9 komentářů:

  1. Puntika jsem poprvé dostala pro syna jako dárek. Hned me tak nadchl, ze jsem ho pro nej předplatila a přesně jak píšete. Všechno je tak krasne přizpůsobené věku, ze ho narozdíl od jiných časopisu využijeme od začátku do konce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, ano, mám stejné pocity, ani stránka nazmar.

      Vymazat
  2. Dobrý den, díky moc za tip. O nějakém časopisu pro dceru jsem přemýšlela, libí se mi Raketa, ale ta je spíš pro větší děti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, já jsem z nějakého "všichni-na-to-pějí-ódy-musím-to-mít" popudu loni předplatila Raketu. Dcera měla tři. A vůbec. Raketa je dokonalá, úžasná, kreativní a moderní, jsem z ní paf, ale tříletou dceru to vůbec nebralo. Mám čísla schovaná ve skříni a čekám, její čas přijde.

      Vymazat
  3. také nám chodí...Magdalence jsou 2 a zatím využijeme vždy tak 2 věci, ale schovávám je na později :) Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Mame a syn casopis miluje. Navic me to donuti neco kreativniho s nim podnikat, jsem na tyto veci trochu leva :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. navic jsem ho predplatila i po stejne stejnu neter, tak doufam, ze se bude libit. Je to imho pekny smysluplny darek.

      Vymazat
    2. Přesně, taky se mi líbí tento typ dárku, v době, kdy jsme všichni zavalení :)

      Vymazat