středa 26. října 2016

Zdravější dobroty pro děti Kiddylicious & Giveaway

I moje děti rády mlsají. Klárka od mala milovala všechno ovoce, Jakub je horší a rozhodně ovoce nesní tolik, kolik bych si přála. Kromě ovoce jim během dne dopřávám i pár dobrot (ano, u Jakuba už nejsem tak striktní, jako jsem bývala u Kláry, protože ten malý lump chce všechno, co má ona). Občas upeču domácí sušenky, perníčky anebo kupujeme dětské sušenky ze Zemanky. Taky konzumují neochucené křupky všeho druhu (i Klárka je má pořád ráda). Klára ještě sem tam dostane želé bonbóny z nějakého bio obchodu, které mi přijdou o něco málo lepší než klasická Hariba (i chutnější, ale zato šíleně drahé).

Když jsem našla na Feedu mlsy značky Kiddylicious, chtěla jsem je s dětmi vyzkoušet. Kiddylicious je anglická značka založená maminkou, která chtěla dávat svým dětem potraviny bez zbytečných éček, konzervantů, barviv, aromat a cukrů. Ale přitom trochu nápadité, takové, aby je děti jedly rády.

Pokud tyto mlsy ještě neznáte, vyzkoušeli jsme je za vás - i já jsem všechno ochutnala, abych si udělala představu, co dětem dávám (ostatně to tak dělám u všeho).

Křupky s příchutí borůvky

Klasické kukuřičné křupky menší velikosti, křehké a jemně poprášené borůvkovým práškem. Na první pohled i přivonění vám můžou připomínat ty ochucené slazené barevné křupky, které seženete v každém krámu, ale ne! Tyto křupky neobsahují ani cukr, ani sůl, ani konzervanty, ani umělá aromata, ani lepek. Vhodné pro děti od 7 měsíců. Musím říct, že jsou chuťově moc dobré, fajn alternativa pro děti, které už omrzely všechny jednodruhové křupky na trhu :) Mají je i banánové a jahodové, můžete koupit malé 10g balení, nebo krabici po šesti.

 
Želé s příchutí jablka

Rozhodně nečekejte gumové medvídky. Tyto želatinové žížalky jsou kyselejší, tmavší, nebarevné, ne tak vzhledné. Ale hned po ochutnání vám bude jasné, že do dítěte necpete žádné zbytečné cukry. Chuť je velice přirozená a ovocná. Želé je vyrobeno z jablečného pyré a jablečného koncentrátu, je vhodné pro děti od jednoho roku. Za mě tedy ano, jsou výborné. Opět můžete koupit jednotlivě, nebo balení po 4 kusech.
 

Želé s příchutí jahody

Obměna jablíčkových želatinek. Základem je opět jablečné pyré a koncentrát, ale doplněno o 6% jahodové dřeně. Samozřejmě bez cukru.


Banánové lupínky

Tohle jediné mě trochu zklamalo. Na první pohled stejné plátky banánu, které koupíte v každé zdravé výživě - tvrdé, smažené (lidé si často myslí, že jsou to banány sušené, ale ne, sušené banány jsou měkké a tmavé). Tady toto balení obsahuje 90% banánových plátků a olej z rýžových otrub (na originálním obalu teda figuruje olej palmový). Prý jeden sáček v sobě ukrývá 1 celý banán. Ale chuťově mi to nějak nesedí, ty "naše" banány jsou podle mě rozhodně chutnější. Na druhou stranu banánové lupínky Kiddylicious jsou křehčí a měkčí, rychleji se rozpustí na jazyku, takže třeba pro Jakuba je to fajn (má jen 5 zubů). Tyto banánky jsou asi jediné, co bych si příště nekoupila.




Co jsme nevyzkoušeli, ale na Feedu najdete, jsou oplatky s ovocnou a zeleninovou příchutí (mrkev, banán, borůvka). Obecně značce Kiddylicious fandím a budu se těšit, pokud se na český trh dostanou i další položky z jejich sortimentu. Pochutiny bez zbytečných aditiv jsou pro malé děti dobrou alternativou průmyslových sladkostí. Cenově to taky ujde. Všechna balení jsou sympaticky malá (kolem 10 g), taková jednorázová svačinka, což mi přijde velice praktické, na výlet, do kočárku, do školky.

Zaujalo vás to? Chcete taky vyzkoušet pár výrobků této značky? Feedo.cz mi pro jednu z vás poskytlo balíček těchto dobrůtek. Jedna z vás může vyhrát celkem 10 sáčků ve složení

2 balíčky Kiddylicious želé jablko
2 balíčky Kiddylicious želé jahoda
2 balíčky Kiddylicious křupky jahoda
2 balíčky Kiddylicious křupky banán
2 balíčky Kiddylicious křupky borůvka

Co musíte udělat pro to, abyste se dostali do slosování?

1. buďte fanouškem mého blogu na FB, příp. Instagramu (blogzrzky)
2. buďte fanouškem FB profilu Feeda
3. napište mi tady v komentáři, co dáváte mlsat svým dětem, nezapomeňte na sebe nechat email
4. soutěž končí v pondělí 31.10.2016 o půlnoci
5. v úterý 1.11.2016 vylosujeme jednoho z vás, kterému Feedo pošle balíček

28 komentářů:

  1. Takovou výhru by dcera ocenila :-) Na svačiny jí ovoce, ořechy nebo právě různé křupky a sušenky ze zdravé výživy.

    Zuzana
    http://unasdomacz.blogspot.cz/
    adamova@volny.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, to víte, že ocenila, nejlepší dárek pro malé děti :) Ořechy jsou taky fajn, Klárka je má ráda, Kuba by to zatím jen polykal :)

      Vymazat
  2. Na svačinu u nás doma nejvíc frčí bílý jogurt. Obě děti už si taky pěkně smlsnou na křupkách a samozřejmě na ovoci, kde vede jednoznačně banán. Párkrát jsme už upekly domácí sušenky. Minule jsem se nechala unést v obchodě se zdravou výživou a koupila bezlepkové a bezvaječné sušenky. No a moc úspěchu nesklidily. Tak bychom rádi vyzkoušeli právě tuto zajímavou variantu mlsání.
    lucie.zverinova21@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klára jedla bílé jogurty snad do dvou let každý den, pak ji zničehonic omrzely a začíná si vybírat :( Co se týče kupovaných sušenek, nejlepší jsou ze Zemanky.

      Vymazat
  3. Vypada to bajecne, az se bojim mrknout na cenu :-) U nas se svaci jogurt a ovoce, nicmene krupky frci taky, hlavne kdyz se Tonda potrebuje zabavit nebo ostatni stale ji a on uz nema co :-) A sem tam nejaka ta susenka, aby z toho zivota taky neco mel :-)

    iva.prochazkova.cz@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, křupky jsou dobrý ucpávač "úst" :)) Máme to stejně!

      Vymazat
  4. Tak u nas jeste vitezi mlicko :-) maly ma 7,5 mesice a nic jineho nechce. Ale uz jsem prave okukovala dobrutky na pozdeji, az se rozbasti, takze diky za tip :-) beelzebub@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to i u nás, teda u jakuba. prsem nepohrdne nikdy! :)

      Vymazat
  5. U nas take vede bily jogurt ikdyz starsimu synovi se zavdecim i palacinkami ci spolecne upecenymy susenkami.kotaskova.klara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. palačinky na svačinku bych si taky dala líbit :)

      Vymazat
  6. Zatim se mlsaní u nas da rict jen asi kasicce nebo presnidavce. Mame teprve 9 měsíců :) Tana.krajcova@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakuba právě ty ovocné přesnídávky moc nejedou :(

      Vymazat
  7. Edý miluje přesnídávky ze 100% ovoce a bílý jogurt, občas je velmi spokojený, když dostane kukuřičnou křupku - má radost, že si to jí sám :) a určitě by uvítal ochutnávku takových dobrot. Každopádně díky za inspiraci a třeba se na nás usměje štěstí...Ještě pro něj mám doma sušenky PLASMON taky z Feeda..ale čekám, až mu nahoře vyrostou ty 4 zuby, kt. se mu teď klubou a bude to tak mít čím pochroupat...mail:matonozka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, jo, kuba má celkem 5 a už si poradí s lecčím :)

      Vymazat
  8. Maličký má nejradši křupky (ty obyčejné kukuřičné - ty s práškem mu nechutnaly a víc už jsem mu je nedala, nevěřím jim...) jen si je cpe do pusy jako jednohubky, skoro ani nekouše :D Pak sem tam slupne sušenky od Nestle ("baby" nebo teď od 1 roku máslové), jablečné kroužky od Sunarky... Má jich ale pár za den, snažím se ho nepřecpávat. A na svačinku máme rádi různé ovocné kapsičky nebo bílý selský jogurt od Hollandie :) slunicko1321@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Jani, nase holky svaci ovoce, zeleninu - ted u nas frci mrkvicka na male kousky a jablko a stale vyzaduji nektarinku🙈. Obcas koupime detske susenky v DMku a nekdy maji domaci susenky, kdyz se tedy odhodlam. A tedy frci i bily recky jogurt. Tyto pamlsky neznam vubec. Diky za tip! Silvia
    Silvia.kurtova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílý jogurt, ovoce a zelenina - máš to ale šikovné děti! :)

      Vymazat
  10. Ahoj Jani, tyto dobrůtky vypadají dobře. Ocenili by je určitě oba kluci. U nás na svačiny vítězí taky ovoce a jogurty. Míša bílé, Maťa už ochucené. Sušenky a pamlsky se nejvíc hodí venku a v autě na cesty :-). Míša si v kočárku občas rád dá ovocnou kapsičku. Matýsek má sladkosti rád, jako většina dětí, ale jsem ráda, že to nepřehání. Stačí mu fakt málo. Od čokolády a podobných "dobrot" se mi ho podařilo držet poměrně dlouhou dobu, i když jsem pro okolí byla tak trochu za exota....dnes už to nejde hlavně kvůli tomu, že má babičky a dědečky :-):-). Za každý podobný tip jsem ráda. Zdravých a chutných věcí není nikdy dost :-). Určitě tyto dobrůtky vyzkoušíme. Díky! Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi jasně, my když jedeme na dovolenou, táhneme křupek velký pytel :) A s tím exotem - tak moc tě chápu :)

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak tieto pamlsky vyzeraju naotaj dobre, tak snad aj tak chutia. Dcera 4 r. ma nastastie na svacinu rada ovocie -jablka, mandarinky,kiwi, mrkvu ale nepohrdne ani ovocnymi kapsickami ci susenkou. Rozhodne v buducnu vyskusame aspon boruvkove krupky u syna (6m).vdaka Andrea. awdwa@post.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovoce je stejně nejlepší, ale obilniny taky potřebují, takže všeho v míře :)

      Vymazat
  13. Muj dvouletak nejradeji mlsa domaci ovesne susenky. Jinak si taky rad da susenky od Zemanky.
    Edubjakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. 1. a 2. sleduji na FB jako Lenka Fořtová (Cichá)
    3. moje roční dcerka zatím stále jídlu moc nedá (prso je holt prso:), na milost bere jen ovoce a kaše a to taky jenom někdy:D...třeba bych ji tady těmato křupinkama a mlskama na jídlo nalákala, pokud nevyhrajeme, tak tuším, že něco určitě objednám:)
    Lenka F.
    lenka.cicha@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, mluvíš mi z duše, prso je prso a Jakub je taky takový prd jedlík :)

      Vymazat