neděle 31. ledna 2016

Tip / Zábavné čištění zubů

Že by u nás bylo čištění Klářiných zubů úplně veselé a bezbolestné, to se říct nedá. Můžeme vysvětlovat, jak chceme, Kláru to prostě nebaví. Kroutí se, vymýšlí tisíc jiných věcí, co zrovna potřebuje dělat, škrabe se, dělá blbosti. Jenže čištění zubů dvakrát denně je věc, ze které nikdy necouvnu.

O zubech a jejich čištění jsem už dvakrát na blogu psala. Jednou o dětských zubních kartáčcích a jednou o první návštěvě zubaře.

Když jsem přemýšlela, jak Kláře čištění zubů co nejvíc zpříjemnit, jedna z mých pravidelných čtenářek mi dala skvělý tip na dětské pasty (do té doby jsme čistili zubním gelem od Weledy a Elmexem). Jedná se o sadu 7 ovocných zubních past Edel White. Tuby jsou malé (9,3 ml) a hezky barevné, což se dětem líbí. Pasty obsahují výtažky ze zeleného čaje, vitamin E a fluorid pro posílení dětské zubní skloviny. Naopak neobsahuje žádná umělá barviva, dochucovadla ani agresivní pěnidla, celkově na mě pasty působí kvalitně (na rozdíl od spousty dětských ovocných past není aroma těchto švýcarských past nikterak výrazné). Jak balení napovídá, každá pasta má jinou příchuť - jablko, vanilka, pomeranč, třešeň, hruška, citron a lékořice, každý den si tak dítě může čistit zuby jinou pastou.



Děti mají obecně rády možnost volby, jsou vděčné, když mohou samy rozhodovat o tom, co se s nimi děje a tato taktika opravdu zabírá. Klára poměrně nadšeně pastu každý den sama vybírá a zdá se, že jsme jí tuto nutnou záležitost přece jen trochu zpříjemnili.

6 komentářů:

  1. Jéé, to je pěkné, to bych chtěla sama pro sebe :-D Proč to nedělají i pro dospělé?! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba by něco takového šlo najít i pro dospěláky, ale možná ve více atraktivních příchutích - třeba mojito, pina colada :))))

      Vymazat
  2. Jinak pasta mého dětství byla vždy Perlička, klasika, milovala jsem ji :-) Tou jsme si s bratrem čistili zuby dobrovolně a rádi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě Perličku naprosto nesnášela, ta chuť mi něčím děsně vadila a raději jsem měla ty klasické "dospělácké".

      Vymazat
  3. Tak to som moc rada,ze pasty sa pacia tebe aj Klarke! u nas je znova bojkot cistenia,ale to preto,ze mame celkovo obdobie "ja sama" " a s nicim si ta moja opica nenecha pomoct,vysvetlit a vsetko musi len ona sama. Vtipne mi je akurat to,ze v tom vidim celu seba,tiez si nenecham poradit a tvrdohlavo si robim vsetko po svojom. Ach jaj :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, tak snad ji to přejde dřív než tebe :))

      Vymazat