sobota 16. ledna 2016

Praktická svačinka znovu a znovu

Patřím k těm šťastným matkám, jejichž dítě sní téměř cokoliv. A to myslím v tom dobrém slova smyslu. Klára je skvělý jedlík, má ráda dušenou mrkev, špenát i koprovku. Se zeleninou a ovocem nemá nejmenší problém. Ovoce jí nejčastěji syrové, nijak neupravené. Když byla malá a začínala konzumovat ovocné příkrmy, babička pro ni zavařila mraky domácích ovocných přesnídávek z jablek a hrušek. Ze zásob jsme čerpali snad rok. Samozřejmě jak rostla, její zájem o pyré ve skleničkách trochu klesal, zkrátka to pro ni nebylo tak atraktivní, jako celá mandarinka, nebo čtvrtka jablíčka.

Jedna známá kdysi řešila, že její dcera není schopná pozřít žádné jiné ovoce než pyré v takových těch kapsičkách do ruky. A protože má zahradu a dělá domácí přesnídávky stejně jako naše babička, hledala na trhu něco, do čeho by mohla pyré plnit a co by fungovalo na stejném principu jako tyto kapsičky. Tehdy jsem jí poradila tyto skvělé kapsičky na dětskou stravu Zebra & Me. Balení obsahuje dva kusy a seženete je za 150 Kč na proděti.cz.

 
A protože Klára má tyto "cucací" - jak tomu sama říká, taky moc ráda, pořídila jsem jedno balení domů na zkoušku. Přijde mi super, že kapsičku můžu naplnit čím chci, a hlavně, že přesně vím, co do toho dávám. Kapsičky jdou použít znovu a znovu. Jak praktické a ekonomické. No a vlastně i ekologické.


Kapsičky mají veselý design se zebrou a jsou poměrně velké -  mají obsah 150 ml. Můžete do nich dát ovocné nebo zeleninové pyré, jogurt nebo tvarohový krém, snese i smoothie. Neobsahuje BPA, PVC ani ftaláty. Šroubovací uzávěr drží pevně, stejně jako praktický zip ve spodní části. Otevřete zip, otvorem naplníte, co potřebujete, a znovu uzavřete. Rychlovka. Ze zipu jsem byla ze začátku poměrně skeptická, bála jsem se, že to prostě nebude dost těsnit. Obavy se nepotvrdily a obsah drží vevnitř bez nehod a nechtěných ztrát. Kapsičky jdou ohřívat ve vodní lázni, jdou i zamrazit, pokud potřebujete. Údržba je jednoduchá. Já je myju ručně v teplé vodě, pak nechám pořádně vyschnout. Jdou ale i mýt v myčce na nádobí, v horním koši, musíte je ale nasunout na hroty, aby se do nich voda mohla pořádně dostat.



Kapsičky jsou super věc, praktické řešení hlavně na cesty, do kočárku, nebo třeba jako svačinka do školky (na kapsičce je i popisovatelný prostor na jméno dítěte). Dítě (myslím tak od 1 roku) se obslouží samo, možná potřebuje trochu asistence při závěrečném vymačkávání. Pokud navíc máte možnost domácích přesnídávek, neváhejte a tuto vychytávku si pořiďte.

2 komentáře:

  1. Ja som ich videla aj v DM a rozmyslam,ci ich kupit,ci nie. Tiez frcime na kapsickach,ale priznam sa,ze som si nikdy nenasla cas urobit si presnedavky sama. Vacsinou i tak papame ovocie cerstve a par flasticiek i kapsiciek mam vzdy v zasobe ako nudzove riesenie,ked nie je cas,alebo som leniva nieco chystat. A na to,ze mi dcerka takmer do patnastich mesiacov nezjedla nic len najemno mixovane,tak teraz mi zas nic mixovane nezje,resp len ozaj sem tam tu kapsicku,alebo presnedavku v skle. Takze ani neviem,ci by sme to este tak vyuzili. Ale natrafit na ne tak pred rokom,tak ich beriem s fleku!! Zaujimalo by ma,ale ake je to zapinanie,dokaalo by to dieta otvorit same? Moja je hrozny prieskumnik,uz ju vidim,jak by to okamzite skusala! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, asi by to zvládla otevřít. Je to takový ten plastový zip, jak bývá u zavíratelných sáčků...

      Vymazat