sobota 30. ledna 2016

Hračky pro miminko / Dřevěná kousátka

Na všemožných fórech mnoho maminek řeší, čím zabavit úplně malá miminka - ve věku jen pár měsíců, jaké pořídit hračky a jak si s nimi hrát. Tito malí ležáčci toho ke štěstí moc nepotřebují, vesměs jim stačí teplé prso a usměvavá matčina tvář. Ale tak od měsíce jejich života je vhodné stimulovat vhodnými hračkami jejich smysly. Pořiďte si na začátek aspoň jedno chrastítko, cinkavé a chrastivé zvuky se miminkům líbí a vy mu tak pomůžete v jeho rozvoji. Uvidíte, jak hezky bude otáčet hlavičku ze strany na stranu, když budete hračkou vydávat nějaké zajímavé zvuky kolem jeho hlavy. No a velice záhy přijdou na řadu všemožná kousátka, většina miminek zbožňuje všechno v dosahu ožužlávat a bezzubými dásněmi okusovat. Miminko je ve většině případů schopné samo uchopit do ruky hračku kolem 3. měsíce, od této doby začíná zas o něco veselejší etapa jeho života, dokáže se na chvíli zabavit samo. Stačí, když kolem něj rozházíte bezpečná chrastítka a kousátka, ono si je kolem sebe nahmátne a bude zkoumat.


Klára si začala "sama" s hračkami hrát, když jí bylo 2,5 měsíce, Jakub začal o Vánocích, tudíž ve 3 měsících. Klárka měla většinu kousátek plastových, Kuba samozřejmě mnohá podědil a nová mu kupuju spíš dřevěná. Nabídka přírodních materiálů je čím dál větší a mám z toho radost. Velký výběr chrastítek a kousátek najdete na feedo.cz.

Už na Vánoce Jakub dostal tři dřevěné hračky od Plan Toys a teď v lednu jsem objevila pro mě novinku - značku LullaLove. A líbí se nám moc. LullaLove je polská značka hraček pro miminka a svoje produkty vyrábí v EU, takže žádná Čína. Zaměřují se na přírodní materiály, v jejich nabídce najdete hlavně dřevěná a kaučuková kousátka, bambusové slintáčky a dečky, nebo třeba klipy na dudlíky. Všechno v moderním nadčasovém designu a jemných pastelových barvách.


První, co mi padlo do oka, je malé kousátko LullaLove MaMari z javorového dřeva ve tvaru želvy. Dřevo není ničím lakované, barvené ani lepené, je tudíž absolutně nezávadné i pro ty nejmenší (doporučený věk 5m+). Je lehounké, přesně padne do malé ručky, navíc se dá pomocí patentků připnout k tmavě modrému pásku s klipem (stejně jako třeba dudlík). Můžete jej klidně brát na procházky a máte jistotu, že jej neztratíte.



A protože Jakub fakt dost slintá, neobejde se bez slintáčků. Proto jsem vybrala tento světle modrý bryndák a kousátko v jednom, také od značky LullaLove. Bryndák je jemný, vysoce absorpční a vyrobený z příjemného bambusu. Pomocí patentků k němu jde připevnit malé dřevěné kousátko, dítě je tak může mít pořád po ruce. Bambusový materiál je antibakteriální, protialergický a jde prát v pračce.

4 komentáře:

  1. Uz som na feedo znacku postrehla a dizajn sa mi moc paci. Pre druhe bejby v buducnosti bryndak s hryzatkom urcite kupim! Super napad! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, tak jednoduchá věc a zatím s tím nikdo nepřišel. Třeba i to kousátko na klipu mi přijde bezvadné. Proč by se měl ztráty bát jen dudlíček, hm?

      Vymazat
    2. To je pravda a zvlast u takych deti,ktore skor ocenia hryzatko ako dudlik :-) uz si Jakub na nejaky zvykol,ci stale dudluje len teba? :)

      Vymazat
    3. Nic zatím nepřekonalo moje prso :)) Někdy mu přes den dám dudlík a on si s ním jen hraje, nedudlá :) asi to přestanu řešit...

      Vymazat