úterý 26. července 2022

Hrajeme / Spící královny Deluxe

Žádnou hru doma nehrajeme tak často jako Spící královny. To je prostě hitovka, která nadchne úplně každého. Jednoduchá, rychlá, zábavná. Klárka si ji bere do družiny i na školu v přírodě, bereme ji s sebou k babičkám, vejde se i do batůžku a můžete si ji zahrát klidně ve vlaku. Na dovolené jsme Spící královny naučili hrát naše belgické i slovinské kamarády a díky jednoduchosti pravidel to bylo víc než snadné. Proč píšu o královnách, které tady na blogu už jsou? Protože letos vyšla jubilejní edice u příležitosti 10. výročí vydání - Spící královny Deluxe (vydavatel Blackfire). Jasně, že jsme ji museli mít. Jsme přece fanoušci :) Tuto edici ve vymazlené plechové krabičce zároveň doporučím i všem těm, kteří se Spícími královnami ještě neměli tu čest. Jednak mi provedení karet přijde o něco odolnější a hlavně v jubilejní edici najdete navíc 4 zbrusu nové královny a 2 krále. Takže herní zážitek je ještě o fous lepší.


Teď teda máme dvoje Spící královny, z těch původních jsme udělali vyloženě cestovatelskou verzi, karty už jsou přece jen trošku opotřebované vším tím hraním a je rozhodně skladnější než limitka v plechu. Na druhou stranu ta plechová krabička je parádní, taková luxusní. Taková, co přežije všechno.




Herní mechanismus a subjektivní pohled na hru najdete ve starším článku, není potřeba se k tomu vracet. Pravidla i princip hry se ani s deluxe edicí nemění. Jen přibyly čtyři královny a dva králové. Děti navíc jásaly nad dvěma aršíky samolepek s královskou tematikou, co vám budu povídat.





Spící královny jsou skvělou a svižnou karetní hrou pro široké publikum. Na plnou verzi hry je potřeba znát jednoduché součty do 10, jinak je hraní opravdu snadné. Pravidly se prokousáte do 5 minut, jedna partie trvá tak 15 minut. Spící královny baví i dospělé, takže za mě ideální rodinná hra. Díky tomu, že se jedná o karetku, je také dobře sbalitelná na cesty. I když ji společně hrajeme velice často a už dýl než rok, pořád nás baví!

Žádné komentáře:

Okomentovat