čtvrtek 3. března 2022

Audiokniha | Anima

Titul: Anima
Autor: Kinga Krzemińska
Interpret: soubor interpretů
Délka poslechu: 4 hodin 56 minut
Posloucháno ve spolupráci s Audiotekou

Anotace

Za okny mrzne až praští, je slyšet zpěv koled, a zbývá jen nazdobit stromeček. Jenže s každým tónem se blížíme hrůznému odhalení. Všechno začne neuvěřitelným hlášením na policejní stanici severočeského městečka: z vesnice za lesem náhle a nevysvětlitelně zmizeli všichni obyvatelé. Poručík Jakub Willer z místní policejní stanice začne postupně rozkrývat pochybné přeshraniční obchody i dávné křivdy zapadlých vesničanů. Čím hlouběji se ale do pátrání noří, tím víc se drolí kontury logických vysvětlení. Za každým důkazem stojí les děsivých možností. Odvážíte se naslouchat pravdě, které se nejvíc bojíte? A jak mrazivá je duše lesa?



Recenze

Desetidílný hororový mysteriózní seriál jsem si vychutnala během Vánoc. Dodnes mám na těle husí kůži a nemám na kontě moc audioknih, které mě takto zasáhly. I když se nejedná o bůhvíjak "hodnotný" poslech, téma, forma a interpretace jsou natolik působivé, že to ve vás zanechá skutečný dojem. Já už se nemůžu dočkat druhé série, která je plánovaná na podzim 2022.


Z jakési zapadlé vesničky na českoněmeckém pohraničí zmizeli všichni obyvatelé. Bez varování, bez rozloučení, beze stopy. Záhady se ujímá policista Willer, ale i on je ze začátku velmi skeptický. Když je mu však zanedlouho případ odebrán, zatímco se vynořují děsivější a děsivější souvislosti, ponoří se do pátrání na vlastní pěst. Brzy se ho tajuplný případ začne dotýkat osobně...

Mohou být některé křivdy zapomenuty? Hrůzné lidské činy odpuštěny? Co je kolektivní vina? Může vzít přírodní síla pomstu do svých rukou? Může les promluvit? Může si les vzít své dluhy zpět? Příběh a stupňované napětí, za které by se nemusel stydět ani mistr hororu Stephen King. Skvělá interpretace spolu s reálným zvukovým doprovodem vás v mžiku přenese na temná místa, kamsi doprostřed hlubokých lesů, někam, kde nebudete nikomu chybět.

- TEASER-


Anima mě bavila a znepokojila zároveň. Zanechala dojem. Často si na ni vzpomenu, i dva měsíce po poslechu, tak silný zážitek to pro mě byl. Pokud máte rádi hororové příběhy s mysteriózním nádechem, budete nadšení stejně jako já.

Seriál Anima je k dispozici pouze v aplikaci Audioteka a v rámci členství v Audioteka Klubu za výhodnou cenu.

-
Audioknihu jsem si k poslechu vybrala v rámci dlouhodobé spolupráce s Audiotekou.

Žádné komentáře:

Okomentovat