pátek 28. ledna 2022

Moje děti kukličkové

Pokud jste víc venku než doma, pokud se nebojíte sněhu, deště, bláta, pokud vás baví mráz a milujete svištění na lyžích, bruslích nebo na kole, dáte mi za pravdu, že designové a nepraktické oblečky nejsou dětem dobrými parťáky. Všechny svoje děti oblíkám do merina prakticky od narození, protože jsem nenašla lepší materiál, který v zimě zahřeje a v létě odvede pot. Bodyčka, legíny, trička, rukavičky i overálky z merina, to všechno se mi už dlouho stará o teplotní komfort mých dětí. Nosí v létě, nosí v zimě. I kdybych se musela vzdát všech těchto kousků, jednoho se vzdám až tehdy, až to ONI odpískají. Merino kukly.


Mají je všichni tři, Kubík s Matýskem nosí od podzimu do jara opravdu každý den, Klárka ji nosí už jen ven, nebo na lyže. Není praktičtějšího kousku oblečení. Kukla zakryje vše, co je třeba, uši, krk i čelo, nikde nic nevylézá, nečouhá, nikam nepodfukuje, nic se nepřetáčí. Už nějakou dobu jsme věrní českým dvouvrstvým kukličkám Dupeto. Spodní dotyková vrstva je z jemného merina, vnější je líbivá úpletová. To proto ty vymazlené designy. Co na kukle oceňuju nejvíc krom tepelného pohodlí, je to, že se krásně vměstná pod helmu lyžařskou i cyklistickou, na rozdíl od většiny čepic. Sportovně založené rodiny chápou.






Někomu mohou přijít děti v kukličkách srandovní. Mě naopak přijdou jako vrchol roztomilosti. Ale to není podstatné, protože hlavně - my, společenstvo kukel, víme, jak si naše děti lebedí za každého počasí. Kdybyste přišli k nám do Montessori školky, uvidíte, že 12 ze 17 dětí nosí dupeťácké kukličky.





Mimochodem, holky z Dupeta teď zrovna zlevnily celou merino výbavu, na eshopu najdete všechny merino produkty za lepší ceny, tak mrkněte, ať vám je nevyfouknu já :)

Žádné komentáře:

Okomentovat