pátek 5. října 2018

Miminko / Třetí trimestr

Včera proběhl oficiální termín. Magické datum, které mám napsané v těhotenské kartičce. Datum, které mi celou dobu přišlo na míle vzdálené. Datum, kterému jsem nevěřila. Nevěřila jsem, že se dostaneme až do října. Tajně jsem doufala pro třetí zářijové dítě :) A tak si tady sedím den po termínu, Klárka s Kubíkem ve školce a prázdný tichý byt. Už se mi nic nechce, ještě bych mohla tohle a tamto, ale cítím se unavená. Moc jsem toho v noci nenaspala. A za chvíli vyjíždím směr porodnice Obilňák, na první kontrolu tam, kde budu rodit. Tam to minule vlastně začalo. A cítím, že by mohlo i teď.


Ve školce byli ráno překvapení, že mě vidí. Klárka všude prohlašovala, jak ve čtvrtek porodím. A byla asi hodně přesvědčivá. Je hrozně pyšná na to, že má svoje téma. Že budeme mít třetí miminko. A to přece ve školce nikdo nemá.

Včera večer byl první den, co jsem vynechala Aniball. Přiblížila jsem se tam, kam jsem chtěla, ale vysněnou hranici jsem stejně nepřekonala. Vlastně nejsem moc dobrá v překonávání sama sebe. Ale mám fajn pocit, že jsem cvičila poctivě, že jsem nepodlehla své večerní lenosti. Čtyři týdny jsme tedy měli s Chlupáčem velmi neromanticky nalajnované a růžový balónek byl mým nočním společníkem.
 
Miminko je po večerech strašně akční, až mě to děsí. Poslední večery si připadám, že se snaží dostat ven možná krkem. Možná ještě někudy jinudy. Pupkem? Skrze žebra? Pohyby bývají večer tak nepříjemné, že jsem včera začala pochybovat, jestli poznám, že to přichází. A taky jsem dostala lehký strach, jestli je miminku u mě ještě dobře. Naštěstí to jde zaspat a v noci se uklidní. A přes den víceméně taky.

Nenávidím pálení žáhy. A nesnáším, když Chlupáč nechápe, jak taková "blbost" může být nepříjemná.
 
Přibrala jsem asi 11 kilo. Od poslední kontroly na gyndě jsem dokonce začala ztrácet na váze.
 
Jsem nervóznější než jsem byla minule a předminule. A prý to na mě je znát. A jsem na sebe kvůli tomu naštvaná. Měla bych být vyrovnaná, klidná, sebevědomá. Budu rodit své třetí dítě. Měla bych být přeborník v rození. Tak proč mi to nejde?
 
Líbí se mi moje těhotné tělo, beze srandy se se zalíbením na sebe koukám v zrcadle a začala jsem si na poslední chvíli užívat všechny ty masážní a natírací procedury. Mám ráda svoje bříško, krásně kulaté, špičaté, vystouplé. Chránící nejcennější poklad uvnitř.

Poprvé za tři těhotenství netrpím na otoky chodidel ani mě vůbec nebolí záda. Užívám si zdravých a pevných vlasů. A taky chlupatých nohou a tak různě :D
 
Ztrácím chuť k jídlu, omezila jsem kafe na jedno denně, už nemám chuť ani na burčák a to je fakt divné. Ani už neprahnu po sladkém. Takže jdeme na to, ne?

16 komentářů:

  1. Přeji Vám, aby se všechno odehrálo v pravý čas a tak, jak miminko a Vy potřebujete :) mě čeká za šest týdnů termín prvního porodu, takže hnízdím a chlupaté nohy už si užívám také :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro :) Přeju vám krásné finále, prožité co nejvíc v klidu. První porod je podle mě zásadní, a první dítě ukazuje ten směr. Budu na vás myslet. A ty nohy si oholíme v klidu po šestinedělí :)))

      Vymazat
  2. Svoje treti dite jsem porodila 6 dni po terminu :) hlavne ae nenechte znervoznit vsim tim divenim ze jeste ne a otazkami tak uz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, díky. Dnes jsem měla v porodnici štěstí na velice pozitivní doktorku, která mi vnesla do duše velký klid. Žádný nátlak, žádné vyhrožování. Takže čekáme ♥

      Vymazat
  3. Tak to už je na spadnutí. Přeju klidný a přirozený porod! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc na vas myslim a posilam spoustu sily, zvladnete to spolu, hodne stesti a klidu. Uz víte, vsechno naskoci, zapadne kam ma a povede vas to ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc doufám a s miminkem to po večerech probírám :)

      Vymazat
  5. Přeji krásný, přirozený, bezzasahove a bezbolestně porod... myslím na vás! Opakujte si, že porod je jen narocnejsi část dne, která je pak vykoupena tim uzasnym malým uzlickem :) držte se. Ja měl a třetí porod nejkrásnější ze všech, tak držím palce, abyste to mela stejně! Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, to moc ráda slyším. Snad to i u nás bude podobné. Jana

      Vymazat
  6. Přeji krásný a hladký porod. Úplně jsem se přenesla o půl roku zpět. Je to krasne obdobi a miluju byt těhotná, i když ty konce jsou nárocny. Já teda před tím půlrokem byla cela natesena a plna očekávání, jestli po tech dvou cisarich porodim normalne a ono jo :-) s tím aniballem - mě má PA říkala , že v den D hodně zapůsobí i hormony a cele tělo je jiné, takže když něco nejde s aniballem, tak v den D třeba jo. Já ale s balónkem necvičila , nějak mě to neoslovilo a naštěstí ani moje PA nebyla příznivcem (viz důvody výse ).
    A sranda - u nás ve školce je teda hodně tridetnych rodin a myslím, že I 4detna není výjimkou :-) tak držím pěsti a tesim se na mimi. PS. Nám všechny 3 děti narozením vyšly do jednoho měsíce. Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, s tím Aniballem si to říkám taky. Porod je jiný vlivem hormonů a přece jen tam působí i to mimčo, takže s tím počítám. Ale vzhledem k rozsáhlému natržení, které jsem s Kubou měla, jsem si řekla, že zkusím udělat něco navíc. Mějte se hezky a moc zdravím! J.

      Vymazat
  7. Jani, aniball jsem si koupila, abych cvicila. Muj gynekolog byl proti zacit driv nez tyden pred terminem, protoze jsem mela drazdivou delohu. A vysvetloval mi, ze neni dulezity prumer, ale nacvicit dychani a tlaceni,ze o prumer se postaraji potom hormony... Anibal jsem koupila a ten samy den spontanne porodila, tak na cviceni nedoslo...Trosku me to mrzi, treba bych se vyhnula velmi neprijemnemu poraneni, ale clovek nikdy nevi... Jani, at jde vsechno hladce a to divoceni mininka v brisku te prilis nestresuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, nevím, jestli za to může aniball nebo hormony, nebo šikovný Matěj, ale tentokrát bez nástřihu a poranění. Nic. A to jsem s balonkem nacvičila max 27 cm a Matěj měl hlavičku 36 :) Ale asi se to celé zpružnilo. A bohužel na správné dýchání asi ani nedošlo, nedokázala jsem se na to prostě soustředit :/

      Vymazat
  8. přeju rychlý a bezproblémový porod

    OdpovědětVymazat