úterý 30. října 2018

Hračky pro miminko / Šumící zvířátko ZAZU

Klárce miminku jsem několikrát pouštěla do ucha vysavač. Jako opravdu reálný vysavač. A pak taky na internetu stahovala bílý šum. Párkrát. Kubovi k uklidnění vždycky stačilo prso. Když byl ale malý, začala jsem registrovat hračky s označením "šumící". Tenkrát jsem si říkala, že to je bezva nápad. Nejsem příznivcem cpaní mobilu nebo počítače k hlavě miminka a taková hračka s nějakým strojkem uvnitř by tohle šikovně vyřešila. Teď se třeťátkem jsem měla příležitost. Matějovi jsem chtěla pořídit nějakého plyšáka do postýlky, no dobrá, buďme přesnější: do postele. Aby ho měl hned od narození, aby si na něj brzo zvykl, aby nasál všechny naše pachy a vůně, aby mu v budoucnu pomáhal usínat. Klárka a Kubík své plyšáky mají a statečně a víceméně věrně s nimi spávají. Když jsem na IG narazila na šumící zvířátka, bylo rozhodnuto. S dětma jsem ještě těsně před porodem vybrala oslíka Dona holandské značky ZAZU.



Z oslíka jsme doma popravdě nadšení. Používáme ho od prvního dne, co jsme s Matějem doma. Plyšák je moc hezky zpracovaný, měkký, hebký a decentní - rozhodně nehýří barvami. Má víc než 30 cm a Matějovi v tuto chvíli skvěle kryje záda :) Používám ho totiž k polohování na boku. Přijde mi, že se mu to plyšové teplo na zádech líbí, navíc mu dává doporučovanou oporu. Když kupujete plyšáka pro novorozence, je dobré si dávat pozor, jestli je pro ně vhodný. Není plyšák jako plyšák a spousta z nich vůbec není určena pro děti 0+. Šumící zvířátka jo.


 
A co teda oslík umí? Uvnitř zvířátka je kapsa na (pevný) suchý zip. Tam se vloží hrací strojek - malá oválná plastová věcička na 3 baterky. Spousta tlačítek mě nejprve vyděsila, ale ovládání je velice intuitivní a VŠ k tomu netřeba :) A pak nastává jízda! Plyšák může miminku přehrát 4 druhy zvuku podle toho, jaké tlačítko na strojku zmáčknete - tlukot srdce, bílý šum, zvuky přírody a ukolébavky. Ze začátku jsme frčeli výhradně na srdíčku (spolehlivě uspává mě), teď sjíždíme ukolébavky. Zvuky jsou velice příjemné, reálné, nenásilné. Samozřejmě jde ovládat hlasitost. Melodie se sama spustí, když začne miminko plakat, nebo se aktivuje zatřesením. Automaticky se vypíná po 10 minutách.


 
Matěj má tři týdny. Je to mimino se vším všudy. Když se vzbudí, pláče. A buďme upřímní, rozhodně ho neuklidní ukolébavka, ani tlukot srdce. Chce mámu, chce prso. Ale zvířátko ho dokáže pěkně zklidnit při usínání, jde vidět, jak se Matěj na ty zvuky soustředí. Jsem ráda, že jsem nakonec vybrala tmavého oslíka, protože mám pocit, že ho Matěj dokáže vizuálně dobře vnímat, oproti třeba bílé variantě.


 
Ve světě oceňovaná značka ZAZU v nabídce nemá jen šumící zvířátka pro miminka, ale spoustu dalších výrobků, které by měly dětem pomoct lépe usínat a bezstarostně spát - různá noční světýlka, čtecí lampičky, projektor noční oblohy, dudlíkové hlídače, hrací hračky, sleeptrainery. Klárce nedávno odešlo noční světýlko, tuším, že vyberu k Vánocům něco tady.

Novinky ZAZU můžete sledovat i na sociálních sítích - FB profil a IG @zazu_czech_republic

1 komentář: