neděle 14. října 2018

Matěj

Před týdnem to začalo. Začala další etapa našeho života. Života v pěti. Život hlučný, plný křiku, pláče, smíchu a nekonečné radosti. Před týdnem se mi potřetí na pár dlouhých minut zastavil svět. Prostě se přestal na chvíli točit. Nebylo nic jiného. Nebyly starosti, nebyla bolest, bylo vakuum. Ale byl on. Matěj. Mé třetí dítě. Kdo mě zná z života "před", netipoval by mě rozhodně na trojnásobnou matku. A já jsem se jí stala. Mít děti je obrovský dar. Není to nic přirozeného. Nic samozřejmého. Víte, jak to s tou vírou mám, ale za tohle děkuju každý den. Že mi bylo dáno být mámou. Každý den cítím vděčnost, že jsem byla tímto štěstím obdarována.
 

Matěj se narodil v neděli 7.10., půl hodiny před půlnocí. Měl tři dny skluz, ale v neděli se rozhodl, že stačí a šel tvrdě za svým. Snažil se. Snažil se mnohem víc než já. Vedl mě místy, kde jsem ztrácela odvahu, kde mi chyběly síly a kde mi rozum zaplavoval strach z bolesti. A najednou tam byl. V tom malém pokojíku ho najednou bylo plno. I když plakal, byl tam mnohem větší klid než minutu předtím. Je to chlapeček. Doma jsme byli půl na půl, ale já tak nějak cítila, že to bude kluk. Že Klárka zůstane jedinou princeznou doma a já budu obklopena tak trochu jinou láskou dvou synů.
 
 
Ležel mi na břiše, horký, voňavý, třesoucí se. A najednou už neplakal. Konečně byl tam, kam patří. Není nic hezčího, než mít v náručí právě narozené miminko. Ve vteřině vznikne silné pouto, nekonečná láska.
 
 
Ještě cestou do porodnice jsme neměli jasno ohledně klučičího jména. Holčička byla jasná, u kluka jsme to nějak necítili. Když jsem ho poprvé uviděla, bylo to jasné. Matěj. To jméno mu patří. Nenašli bychom pro něj lepší. Pochází z hebrejštiny a znamená "Dar Boží". To jméno mu nebylo vybráno, ani přiděleno, to jméno ho naplňuje a on naplňuje bez výjimek zase to jméno.

10 komentářů:

  1. Gratuluji. Mé třetí dítě je také Matěj :) Prima že jste zvládla nechat vše plynout a tak hezky vám to vyšlo. Doufám ze vas blog neomrzí a dozvim se jak bude Klárka zvládat dva mladsi bratry v 15 letech :)
    Moc vam fandim a prat vam at to zvladate je zbytecne. Jinak to ani neumite :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, dekuju moc, jeste se nejakou dobu budu snazit psat. Jeste mi to dava smysl ❤

      Vymazat
  2. gratuluji, je skutecne nadherny ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeste jednou gratuluju. Zas velka shoda. Jmeno holky je jasne, ale kluk... mame tyden a tusim, ze to bude jako minule, vyplnovani po ceste, ale Matej je jeden z favoritu ;) krasne szivani se ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, myslim na tebe, at je vsechno tak, jak ma byt. A treba si i to vase miminko o jmeno rekne samo 😘

      Vymazat
  4. Máme chlapecky narozene ve stejný den, a jméno jsem s nástupem kontrakcí změnila, proste jsem to tak citila, manžela jsem v noci vzbudila, ze už je to tady a že jmeno je jiné, manžel jen zamrkal a souhlasil a jak píšete, to jméno mu proste patří, mozna si ho vybral sám. Přeji klidne szivani a prožívání. A ano, cerstve narozené miminko na hole kůži je nejvenej dar. At jsou chlapecci zdravi a uzivaji zivota plnými doušky. Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezky pribeh a myslim, ze nas ta miminka vedou. Ke vsemu. Abychom to meli jednodussi a neco nezpackali 🤘

      Vymazat
  5. Moc gratuluju, krásný chlapeček. Taky mám doma Matěje. To jméno se mi vždycky líbilo a když jsme zjistili, že budeme mít kluka, ani jsme se o jménu moc nerozmýšleli. Jo a můj manžel se taky narodil 7.10. ;-) Mějte se krásně, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju! Já jsem to jméno měla na mysli taky dlouho, ale manželovi se nějak nezdálo. Rozhodně jsme měli jiné favority. Ale jak se přiblížil termín, vynesla jsem toto jméno na povrch a už začal váhat. Pak cestou do porodnice jsme se o tom bavili, o tom významu a tak. Manžel měkl. A jak se Matěj narodil, to jméno k němu připlulo zcela automaticky :)

      Vymazat