pondělí 25. ledna 2016

Jakub v šátku Mum's Era aneb Zelená nám sluší

Klára se nosila jen v náručí a v krosně na dovolených a myslím, že jsme obě o hodně přišly. Jakub má tedy v tomto směru výhodu, je druhý, potřebuju mít častěji volné ruce a rychlé nohy :) Na to je šátek jak dělaný. O našich začátcích s šátkem jsem psala příspěvek tady.

Teď Jakubovi táhne na 5. měsíc a elastik Hoppediz už visí na Modrém koníkovi. A já mám na nějakou dobu nového miláčka. Zelený pevný šátek Birds Kiwi značky Mum's Era , který mi na testování zapůjčila Katka (tu už taky znáte z mého předchozího článku). Katku jsem kontaktovala ještě před narozením Jakuba, aby mi s výběrem šátku poradila. Provozuje totiž eshop Kontaktní svět a má tudíž k šátkům velmi blízko. Už dlouho jsem nenarazila na někoho tak ochotného a sdílného, poradila mi ohledně délky a materiálu, což jsem jako naprostý laik velice ocenila.


Když mi poštou dorazil tento krasavec, měla jsem radost. Zároveň přišla hysterie, že vlastně pevný šátek neumím vůbec vázat. I s elastikem mi radila lektorka na vázání šátků Míša. No a když už jsem měla úvaz s elastikem vypilovaný, měla jsem přejít na jiný šátek? Tak jsem sjížděla videa, nejlepší jsou rozhodně videa Wrap You In Love. Plus jsem navštívila podpůrnou skupinku a tam jsem doladila kříž s kapsou uvnitř. Je to jediný úvaz, který umím, a dodnes s údivem hledím na matky, které si vážou děti na záda. Fakt mi to přijde jako mission impossible.


Šátek využívám skoro každý den doma, hlavně večer, když už je Jakub ukňouraný. V tuto denní dobu je šátek můj nejmilejší společník. A samozřejmě ho využíváme tam, kde se z nějakého důvodu nedá s kočárkem. Když třeba o víkendu vyrazíme na nějaký jarmark, bazárek, do obchodu, nebo na jiné kulturní vyžití s Klárkou. Kuba je v šátku spokojený, já mám konečně volné ruce a nebolavá záda. Na druhou stranu musím říct, že Jakub není z těch miminek, které by v šátku vydržely věčnost. Je hodně aktivní a zvědavý, pořád se někam vytáčí, naklání, hledá Kláru a opravdu šátek bere jen jako svoji odpočinkovou zónu. Jak si odpočine, dere se ven. Vzhledem k roční době jsem se s šátkem zatím moc neodhodlala ven, ač jsem si koupila na Fleru zateplovací kapsu, nechala ušít merino kukličku a rukavice, koupila jsem capáčky. Prostě mi přijde venku zima. Ale těším se na jaro, až budu Kubovi z šátku ukazovat všechno rozkvetlé :)


Šátek Mum's Era mi všichni chválí a protože je poměrně neokoukaný, všechny zajímá, co je to zač. Je to ruská značka, donedávna nebyly šátky Mum's Era v Česku vůbec k dostání. Tedy do té doby, než se do toho obula Katka. Katka z Kontaktního světa je maminka tří dětí a právě u nejmladšího syna se rozhodla nosit. Pořídila si několik šátků a protože je vystudovaná učitelka ruštiny a Rusko má  ráda, začala obhlížet ruské babyweby. Tak poznala dvě pro Česko neznámé značky - Mum´s Era a Vmeste. Tři týdny (!!) po narození Nikolky rozjela svůj eshop, kde tyto krásné šátky prodává. Nenabízí ale jen šátky, takže využívá látkových odstřižků třeba k výrobě skvělých capáčků, čelenek, slintáčků, apod. Začala prodávat i funkční doplňky k nošení - kukličky, softshellové overaly, vesty na nošení... Katce patří můj neskonalý obdiv, že je schopná se třemi malými dětmi vést takto úspěšný projekt, líbí se mi, že do českého světa šátků vnesla zas něco nového a tímto moc děkuju za zapůjčení šátku.


A jaký teda je Birds Kiwi? Šátek je utkán v Indii a je ze 100% bavlny s žakárovou vazbou. Je krásně lehký a prodyšný, přesto velice nosný. Gramáž je 205 g/m2. Šátek se jednoduše váže a hladce dotahuje. Tento typ šátku se nemusí ani zanášet, už z krabice je krásně měkký. Syn je zatím maličký, má asi 6,5 kilo a nosím ho v pohodě bez pocitu jakéhokoliv diskomfortu. Když srovnám s elastikem, rozhodně je tento pevný šátek na nošení příjemnější. Když byl Kuba úplné miminko, ocenila jsem na elastiku jednoduchost a rychlost úvazu bez nutnosti dotahování. Takže za mě elastik ano, ale pouze na novorozence. Ale už kolem 5 kilo mě z nošení začala bolet záda, což se u pevného Mum's Era nestává ani teď. Mám asi 165 cm, nosím většinou velikost 36-38 a tento šátek mi sedí ve velikosti M - délka 4,7 m. Pokud sháníte nový šátek, zvažte určitě i tuto variantu. Mně se dlouho líbila varianta modrých ptáčků - Birds Capri, je ale fakt, že zelená nám asi sluší víc.

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. no, až na ty amatérské fotky, no... Chtělo by to fotky od profíka, ale k tomu by to chtělo i lepší počasí :)

      Vymazat
    2. Uz je februar uz to dlho nepotrva a bude tu jar! :)

      Vymazat
    3. nemůžu se dočkat, to půlhodinové vypravování se ven je fuj :)

      Vymazat