čtvrtek 11. prosince 2014

Recenze / Kočárek Maxi Cosi Mura 4 Plus

Když jsem byla těhotná, sháněla jsem recenze na kočárky, kde se dalo. Nakonec jsme se po zvážení všech pro a proti rozhodli pro Maxi Cosi Mura 4 Plus. Po víc než roce užívání už dokážu sepsat, co se mi líbí a co bych chtěla jinak - třeba to pomůže dalším rodičům ke snadnějšímu rozhodování. Cenově bych řekla, že Maxi Cosi Mura 4 Plus patří k průměru. My za něj v roce 2013 dali necelých 20 000 Kč. Nutno dodat, že máme trojkombinaci.

Autosedačka - vajíčko CabrioFix lze používat až do 13 kilo, což je poměrně hodně, a je to výhoda, pokud máte většího jedlíka. Podle testů patří k nejbezpečnějším na trhu, instalace do auta je jednoduchá, ať už jen pomocí pásů nebo IsoFixu. Má vestavěnou látkovou stříšku, která jde hezky schovat do sedačky, když ji nepotřebujete. Má i novorozeneckou vložku, aby i malé miminko hezky leželo. Jednoduché nacvaknutí za pomoci redukcí na kočárek Maxi Cosi, ale i třeba Quinny. Doporučuju dokoupit nějakou vložku do sedačky proti zašpinění a zničení potahů. Hezky sedí ty od Pinkie.cz.

Největší výhoda hluboké korby je její velikost. Maxi Cosi patří mezi větší kočárky, Klárka se vozila v korbičce až do 7-8 měsíců a vydržela by i dýl, kdyby už nechtěla sedět :) Výrobce uvádí nosnost 10 kilo. Má pohodlnou matraci, měkké polstrování kolem, zdá se pohodlná a poměrně zateplená. V boudičce je okýnko, takže dítě můžete pozorovat ze své pozice. Výhodou je pláštěnka a moskytiéra přímo na míru, takže se obejdete od všelijakých univerzálů na trhu. Největší nevýhodu vidím v její otevřenosti. Korba je velká a celý tento velký prostor je otevřený, bez jakékoliv ochrany proti větru, sluníčku nebo třeba mrholení. Spousta levnějších kočárků má různé clony, stínítka a chránítka, takže se obejdou bez zavěšených látkových plen na korbě. Opět je to řešitelné, na léto si můžete dokoupit slunečník, nebo univerzální clonu, ale to už je něco navíc. Mně to opravdu chybělo a byl by to jeden z důvodů rozhodnout se příště pro jinou značku.

Sporťák Maxi Cosi mě nadchnul nejvíc. Využíváme od 8 měsíců a jsem velice spokojená. Má 3 polohy, včetně úplného lehu, což ocení hlavně rodiče mladších dětí a větších spáčů. Pohodlná sedačka a měkké pětibodové pásy. Super je, že sedačku můžete nacvaknout a otočit buďto čelem k sobě, nebo od sebe. Největší výhodou je opravdu obrovská bouda/stříška včetně bočnic. Dítě je chráněno za každého počasí. Součástí kočárku je i velká pláštěnka na míru. Moskytiéra naopak ne. Co mi opravdu chybí, je nánožník, škoda, že Maxi Cosi nedodává přímo ke kočárku. Museli jsme dokupovat univerzální Emitex, který hezky sedí pouze pokud je sedačka otočena ve směru jízdy.

Kočárek se díky své velikosti řadí spíš k těžším, nevím přesně, kolik váží, ale na mě je poměrně těžký a pokud bych neměla většinu pochůzek bezbariérových, byla bych dost strhaná. Rozhodně není na každodenní skákání po schodech nebo v MHD.

Chtěli jsme kočárek do terénu, nejen na chodníky, ale i na polní cesty. Maxi Cosi Mura má gelová kolečka, což má své výhody i nevýhody. Nemusíte se bát, že píchnete, nebudete muset stále pumpovat, ale gelová kolečka jsou poměrně tvrdá, což v terénu poznáte. Chybí mi i trošku odpružení. Dcera byla dobrý kočárkový spáč, divoká a skákavá cesta ji nikdy nevadila, ale stojí to za zvážení.

Nákupní košík není moc velký a hlavně u sporťáku je k němu dost špatný přístup. Rozhodně to není na každodenní velký nákup.

Maxi Cosi Mura se dobře a jednoduše skládá, je to otázkou několika vteřin. I složený je poměrně velký.

Kočárek je designově hezký, pro dítě pohodlný, ale rozhodně by potřeboval pár vychytávek, které by usnadnily život rodičům.

Žádné komentáře:

Okomentovat