čtvrtek 11. prosince 2014

Poprvé s Klárou v knihkupectví + 5 knih, které mě zaujaly

Dnes jsme byly poprvé s Klárkou okouknout knihkupectví. Já knížky miluju. Odjakživa. Odmala jsem chodila do knihovny a ráda vzpomínám na čtení před spaním. Dodnes je pro mě knížka tím nejoblíbenějším dárkem. Ráda bych, aby v tomto byla Klárka po mě. Prakticky od narození jí s mužem čteme, zatím jsme teda u leporel, ale už se blíží doba těch skutečných, papírových :)

Návštěva domu knih byla "výživná". Klárka je divočák, mohla jsem čekat, jak to bude probíhat, ale důležité je, že mise byla splněna: "Knihy nakoupeny a dítě nic nerozbilo". Budeme to podnikat častěji, takové tématické výlety za kulturou, až se budou blížit druhé narozeniny, začneme chodit do knihovny.

Při té příležitosti mě napadlo podělit se s vámi o 5 dětských titulů, které mě v poslední době zaujaly, a mám v plánu pro dceru (až ještě trošinku povyroste) pořídit.

1. Kuchyňské pohádky (Hana Pinknerová) - kniha vypráví 12 neobvyklých pohádek z prostředí kuchyně, které se však lehce "otírají" o tradiční pohádky. Hrdiny příběhů jsou běžné věci, které každou noc ožívají a podnikají jedno dobrodružství za druhým. Kniha má nádherné ilustrace.


2. Ferdinande! (Robin Král) - trojrozměrné leporelo, ze kterého si s dětmi můžete postavit domeček. Vtipným veršem popisuje příběh ztraceného netopýra, opět mě zaujaly krásné ilustrace.


3. 12 hodin s Oskarem (Eva Maceková) - kniha o pětiletém Oskarovi a jeho všedním dnu je plná veselých detailů, které s dětmi můžete probírat od rána do večera. Obrazová kniha není tak o čtení jako spíš o objevování...


4. Knížka (Tullet Hervé) - neobyčejná knížka, která vám přesně řekne, co s ní máte dělat. Rozvíjí pozornost a zrakové vnímání dítěte, určitě pobaví celou rodinu.


5. Ivanka je nemocná (Kateřina Janouchová) - krátké texty pro nejmenší posluchače přiblíží ty nejběžnější situace v životě dítěte - např. nemoc.

Žádné komentáře:

Okomentovat