pondělí 21. května 2018

Nejveselejší protiskluzové ponožky

Psala jsem to tady mockrát, nejsme papučáři. A to ani v přeneseném ani v doslovném významu. O přeneseném významu psát nechci. Dnes téma z oblasti barefoot. Já jsem papuče měla naposledy na základce, Klárka je zažila jednou asi v roce a půl, díkybohu z nich strašně rychle vyrostla. Nevím, proč jsem je vlastně tenkrát koupila, asi na doporučení pediatra :) Od té doby nosí doma maximálně kožené capáčky Hali Beli a to už musí být příležitost. Capáčky nosí ale oba do kroužků a Klárka ve školce. Jinak jsou doma půl napůl - v chladnější části roku v ponožkách, v té teplejší bosi. Normální ponožky ale kloužou a hlavně pro menší děti může být rychlý pohyb na plovoučce nebezpečný. Ještěže existují protiskluzové. Letošní zimu jsme objevili rozhodně ty nejveselejší (a nejmoudřejší) ponožky na světě Pals Socks.
 

Co moc psát o fuseklích, ale tyhlety vezmou na milost i ti nejzarytější odpůrci ponožek. Nejen, že jsou příjemné a pohodlné, hřejivé, bezvadně sedí a protiskluzová vrstva je dobře zpracovaná, jsou tak moc originální. Každá je jiná, stejně jako jsou naše děti. Objednáte jeden pár, který spolu barevně ladí, a přitom je každá ponožka jiná. Klára z toho byla vyloženě hotová: "Každá je jiná, to je super!". Klárka má pár s jednorožcem a drakem, Kuba po savaně prohání lva a zebru.
 
 
Já jsem takový dojímací typ. Mám ráda velké myšlenky, které se za značkami nenápadně ukrývají. Je až k neuvěření, že za něčím tak běžným může být něco víc. Hannah, která značku v USA založila, měla vizi. Chtěla už malým dětem ukázat, že spolu nemusíme všichni perfektně ladit, aby nám to klapalo. Chtěla, aby si děti skrz nošení jejích ponožek uvědomily, že lidská odlišnost je vlastně fajn.

#DefeetTheNorm

2 komentáře:

  1. Krásné ponožky, krásný příběh. Taky se dojímám :-) Děkuji za představení. Jana

    OdpovědětVymazat