úterý 6. prosince 2022

Vánoční inspirace | Albi Neonové vulkány

Kdy jsou moje děti nejšťastnější? Když si máma najde dostatek času na nějaký společný projekt. A je jim vlastně celkem jedno, jestli tím projektem budou upečené perníky, vánoční výzdoba bytu, skládání origami zvířátek nebo výroba slizu. Vlastně se ani nestydím přiznat, že na vymýšlení vlastních originálních nápadů a experimentů už nemám hlavu. S podzimem a s mou novou prací se toho doma změnilo dost: máma, která byla vždycky k dispozici 24/7, tam najednou není. A když tam je, operativa spolkne nemilosrdnou část dne. Proto víc než kdy jindy oceňuju všechny ty připravené sady — vědecké, experimentální a tvořivé. Díky nim mi z beder spadne ta nejsložitější část práce — kreativa a shánění surovin. Na podzim jsme s dětmi měli možnost vyzkoušet vědeckou sadu od Albi Science Neonové vulkány.


Nějaké sady už máme za sebou. Kdysi jsme pěstovali krystaly, často vyrábíme sliz, vyzkoušeli jsme i mýdla a svíčky. Sopky byly lákavé, obecně si myslím, že vulkanická činnost je pro děti fascinující, navíc, pokud třeba nějaký vulkán osobně navštívily. Takže u nás byla volba jasná.




Sada od Albi je opravdu velká. Není to taková ta sada, kterou máte za hodinu zmáknutou a vypotřebovanou. Tato velká krabice v sobě ukrývá komplexní vulkanologické aktivity na několik dní. 


Set obsahuje i pěkně zpracovanou brožuru, která v sobě krom návodů ukrývá i mnoho užitečných informací o vulkánech, sopečných oblastech a lávě. Ze sádry si děti vylily 3D modely různě tvarovaných sopek, vyrobily si sopečné bomby, které díky mocné chemické reakci vzbudily lávu.



Sada obsahuje opravdu všechno a v dostatečném množství. Včetně odměrek a všelijakých míchátek. Práce mi přišla naprosto bezpečná, Klára s Jakubem zvládali víceméně samostatně pod mým dohledem, Matějovi jsem musela pomáhat s mícháním a odměřováním správného množství. Ale zábava to je rozhodně pro všechny věkové kategorie.




Ano, cena se na první pohled může zdát vyšší, ale nenechte se zmást. Sada je opravdu obsáhlá, aktivity vás doma zabaví na několik dlouhých večerů, navíc třeba sádrové odlitky vulkánů vám zůstanou napořád, stejně jako jakési know-how. My už třeba víme, jak si sopečné bomby vyrobit i nad rámec této sady.

Za mě tedy jednoznačně: jakákoliv kreativní a tvořivá sada je ideálním dárkem na Vánoce nebo narozeniny. Prožitek a společně strávený čas s rodiči jsou pro dítě nenahraditelné. Mrkněte se na celou řadu Albi Science.

Žádné komentáře:

Okomentovat