neděle 7. února 2016

Za vanu veselejší

O koupání dětí jsem toho už napsala dost tady v listopadovém příspěvku. Jakuba koupu pořád v malé vaničce, ve které už to začíná být poněkud stísněné, ale evidentně ho to i tak baví. Nedávno začal radostně kopat a cákat kolem sebe - k naší nesmírné radosti - koupeme totiž v obýváku :) Klára se koupe taky ráda, ale víceméně až od doby, kdy je ve velké vaně - od jejích 8 měsíců, kdy k ní do vany přibyly i všemožné hračky. Teď ji teda docela často jen sprchujeme (hlavně kvůli chladnějším podmínkám a častým nachlazením), ale jednou za čas je potřeba pořádná koupel.

K jejím stávajícím hračkám do vany (gumová zvířátka, vodolepky, pastelky do vany a Yookidoo kouzelný kohoutek) přibyla další zábavná aktivita. Chytání rybiček nesmí chybět v žádné koupelně, zabavíte se celá rodina. Rybářská sada LUDI poslouží jak ve vaně, tak v bazénu, ale klidně ji můžete vzít i na dovolenou k moři. Sada obsahuje plastový rybářský prut s háčkem a 6 pěnových rybiček v atraktivním provedení. Aby se sada dobře uchovávala a přenášela, je v plastovém barelu. Otvory v rybkách jsou dost velké na to, aby si se zaháknutím poradily i malé děti, chce to jen trochu trpělivosti. Chápu, že háček je udělaný kulatý schválně kvůli bezpečnosti, ale myslím, že kuličky na konci mohly být drobnější, což by chytání ještě trochu usnadnilo.



A aby naše koupelnová výbava byla kompletní, pořídila jsem konečně koupací kšilt Clippasafe. Klára má totiž problém nechat si umýt vlásky. Tento pěnový kšilt v univerzální velikosti je ideální pro děti, které se bojí, že jim při mydlení vlasů poteče voda do obličeje a očí. Na hlavu jednoduše navléknete, pěna dobře přilne a už nehrozí žádné nepříjemnosti. Tato vychytávka u nás opravdu zabrala a je praktičtější než srolovaný ručník na čele. Co doporučuju, je navlékat kšilt až na namokřené vlasy, když jsme to zkoušeli na suché, měla jsem pocit, že jí je trhám :( Pokud máte doma podobný problém, tento kšilt rozhodně doporučuju.


2 komentáře:

  1. Silt urcite objednam,tiez u nas zacal byt problem s umytim vlaskov. Len ci bude chciet vobec ten silt :/

    OdpovědětVymazat