úterý 9. února 2016

Jaro ve vzduchu

Když jsem dnes dopoledne na teploměru zmerčila 10,5 °C, zavýskla jsem si. Taky cítíte ve vzduchu to jaro? Nikdo mi to nevymluvíte. Já vím, že už tam je (i když Chlupáč dnes z práce přišel s tím, že zítra má začít sněžit). Každopádně já to vidím optimisticky, v 5 je ještě světlo a tak nevypadáme jako úplné bludičky, když vyrážíme odpoledne ven.


Klářiny oteplováky zahrabávám ve skříni hlouběji a hlouběji, na místo nich vytahuju trošku funkčnějšího materiálu. Už podruhé jsem pro Klárku objednávala rostoucí softshellové kalhoty u Dáši, která na Fleru tvoří pod nickem Emma09. Softshellky jsou skvělé, jednak jsou velice kvalitně ušité, navíc vypadají dobře, jsou pohodlné (hlavně díky nápletu v pase a dvěma skladům v oblasti kolen pro lepší pohyblivost), neprofouknou a neprovlhnou (vodní sloupec 10 000 mm). Vnitřní vrstva je teplá fleecová, takže se v nich dá i v chladných dnech, když pod ně dáte dítěti punčocháče nebo podvlíkačky.





Největším plusem je jejich trvanlivost. Kláře její první softshellky vydržely něco málo přes rok, protože s ní krásně rostly. Kalhoty se dají prodloužit jednoduchým ohrnutím záložky na nohavici a délka kalhot se tím prodlouží o 4,5 cm. Náplet v pase v tomto "růstu" taky dobře poslouží - já jsem si přála náplet o šířce 8 cm, přijde mi to pro dítě pohodlné.




Peru je ručně, menší nečistoty jdou setřít vlhkým hadříkem a nemusí se rovnou prát celé.

Emma09 má širokou nabídku, zaměřuje se ale především na výrobky ze softshellu - vybrat si můžete z teplejšího nebo slabšího softshellu, různých barev, lemovacích gum i z reflexních nažehlovaček.

My jsme s kalhotami opravdu spokojení, slouží víc než dobře. Tak pokud taky zvažujete na jaro nákup nějakých softshellových kalhot, doporučuju!

Žádné komentáře:

Okomentovat