sobota 20. února 2016

To chci / Jarní nákupy z druhé ruky

Mnoho maminek kupuje pro své děti všechny oblečky nové a nedokážou si představit, že by svému andílkovi pořídili něco, co už někdo před ním nosil. Já to mám přesně naopak. Samozřejmě, že kupujeme dětem i nové věci, ale upřímně moc ráda nakupuju dětské hadříky po bazarech. Mám pár oblíbených zdrojů, kterým věřím, a tam pak dokážu strávit hodiny hledáním něčeho pěkného. Přece ne všechno musí být nové a v dnešních bazarech jdou objevit moc hezké kousky za pár korun. I když nejsme zrovna "ultra zelení", odpad důsledně třídíme a nákup v bazarech a sekáčích podporuju i z hlediska ekologie.

Já už ve vzduchu cítím jaro (a nikdo mi to nevymluví), proto jsem se začala prohrabávat širokou nabídkou bazaru na portále eMimino.cz.

Jakmile Jakub už nebude ležící a zachumlaný v korbičce, může se začít trochu parádit. Na jaro už mu budou všechny kombinézy a overaly malé, zasloužil by si proto tento fešácký kabátek. Mám slabost pro rifle (kterou naneštěstí nesdílí můj Chlupáč), ale když objevím nějaké hezké, musím je mít. Klárce rifle sluší, ale Kuba na ty svoje první stále čeká. Nadchly mě tyto tmavě modré džíny s kšandami. K nim by mu určitě slušela i taková košile. A aby bylo teplo na nechodící nožky, musíme pořídit i capáčky - líbí se mi tyto kožené, se kterými mám dobrou zkušenost, nebo tyto plátěné.

Klára už si ráda vybírá oblečení sama, ví co se jí líbí, co jí sluší. Pak stojí u zrcadla a říká: "Toto moc Klárce sluší". V každé velikosti musí mít jedny rifle, prostě se mi v nich líbí, kvalitní dětské džíny jsou příjemné na nošení, jsou měkké a nikde netáhnou. Nejlepší zkušenost mám se značkami Next a Gap. Proto jsem pro ni vybrala tyto skinny rifle. Jedny z desítky legín určitě krásně doplní tato tmavá tylová sukýnka. A protože na jaro sama ráda nosím trenčkoty, vybrala jsem jeden béžový kabátek i Kláře, sice asi moc nezahřeje, ale parádu v něm určitě nadělá.

Zdroj: emimino.cz

Pokud stále zvažujete, pro a proti, přečtěte si těchto 10 důvodů, proč v bazarech nakupovat.

3 komentáře:

  1. Vybrala si super kusky! Ja naopak rifle moc nemusim,teda pre seba ano,ale pre Sasku velmi nie. Sem tam,niekam na navstevu/prechadzku do mesta obcas ano,ale trebars na ihrisku,v detskych centrach mam pocit,ze sa jej horsie lozi po roznych preliezkach a pod. A nakupy v bazaroch a second handoch mam tiez moc rada,trika a body kupujeme zvacsa nove,kedze tie pouzite su casto zmolkovane a vytahane,ale na take specialne kusky ako su kabatiky,rozne stylove bundicky,saty,svetre,tuniky,to je super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, já teda občas koupím i nějaká bodyčka, trika a pyžama přes bazárek, ale hlavně na ty držší kousky se to vyplatí. Klára taky nechodí na hřiště v riflích, spíš, když jedem do města se projít... Ale vybírám takové ty měkké rifle, ne moc tuhé, aby v nich byla dobře pohyblivá.

      Vymazat
  2. Také jsem s poslední dobou oblíbila nákupy z druhé ruky, občas se totiž po bazarech či sekáčích dají najít opravdu úžasné věci a přitom za pár kaček. Navíc neušetřím jenom svojí peněžence, ale i planetu! :)

    OdpovědětVymazat