úterý 23. února 2016

Když řve a řve

Nemyslela jsem si, že mě toto potká. Když mi kdysi kamarádka říkala, že její syn plakával v kočárku, pomalu jsem tomu nevěřila. Klára byla totální kočárkomil, jen se vyjelo, už spala, klidně i v zaparkovaném kočárku na balkóně. Kuba byl od začátku jiný. Muselo se dost jezdit a nespal v něm tak tvrdě jak Klára. Ale jakžtakž to šlo. Teď už to teda moc nejde. Už to trvá tak měsíc a stojí to za prd. Z kočárkárny vyjíždíme pravidelně s řevem, který trvá několik minut, než usne. Pak spí půl hoďky a pak se většinou vzbudí (někdy plynule přejde do hlubokého spánku, ale je toho míň a míň). Když se vzbudí, začne řvát. Jde vidět, že se mu v kočárku nelíbí. Občas se "upláče" k dalšímu spánku. Je to pro mě dost složitá a ne moc příjemná situace, s Klárkou se snažím chodit dvakrát denně ven a moc nevím, jak na to. Jsem rozhodnutá vyzkoušet příští týden sporťák, protože chci, aby byl Jakub venku spokojený. Jestli nezabere toto, asi mi hrábne. Jsem přesvědčená o tom, že 95% dětí kočárek miluje a s řevem chodíváme venku snad jen my :(

Řekněte mi prosím, kdo to taky zná, co s tím a slibte mi, že se to brzo zlepší...

11 komentářů:

  1. Jako bych cetla o nas pred rokem a pul! :) presne! Nase vypravy ven byly atrakci pro celou vesnici...nepomohlo nic. Az satek. Prvni tri dny v nem sice taky plakala, ale aspon min nez v kocarku. No a pak se to zlomilo a byla v satku venku nadsena a stastna! Koukala okolo a kdyz chtela, zaborila hlavicku a spala. Pro me obrovska uleva :)) Uz jsme se ke kocarku nevratili, nechtela ani do sportaku, radsi chodila, nez si sednout do kocaru. Pripadala jsem si taky jak naprosta vyjimka, nevedela, co delam spatne. Kamaradek deti v kocare nadsene. U nas takova silenost...nakonec jsem ale nosila moc moc rada a jeste dlouhou dobu:) Nektere deti asi nejsou kocarkove...jsem zvedava, jake bude nase druhe:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za povzbudivá slova, i když mě zas tolik neuklidnila. Zrovna jsem se vrátila z procházky - půl hodina spánku a hodina řevu, pak usnul. Já zmrzlá, unavená a znechucená. Sporťák zkusím asi už dnes :) Šátek mám taky, nepřijde mi, že v něm dokáže být spokojený a klidný třeba hodinu a půl :( Teď se navíc zas ochladilo, což se mi na šátek moc nezdá... Ale uvědomuju si, že pokud nezabere sporťák, nic jiného mi nezbude :)

      Vymazat
  2. Náš malý od narodenia taktiež moc nemusel kočiar. Vždy, keď som predpokladala, že už je jeho čas na prebudenie, tak som sa pohybovala už len blízko domu, pretože som vedela, čo bude nasledovať. Prechádzky v kočíku za bdelého stavu tak max. 15 min, a to som mu pritom polku cesty musela spievať, alebo ukazovať listy na stromoch a pod. Tak som s ním na prechádzky v kočiari nechodila a tiež som radšej šatkovala. Paradoxne na záhrade, kde máme starý hlboký kočík, tak tam spáva bez problémov a bez pohybu. Tak som si teda povedala, že teda asi tiež nie je kočíkový prechádzkový typ. Teraz má 10 mesiacov a už ho viac vecí zaujíma, bez problémov sedí, tak aj prechádzky v kočarku sú oveľa príjemnejšie. Niekedy však musím využiť rohlík, alebo iné jedlo. Už som sa s tým zmierila, aj keď na začiatku som si tiež myslela, že preboha snáď všetky deti majú radi drndanie v kočíku, len ten náš nie :).

    Je však pravda, že zas tak to neriešim, pretože vonku chodíme prevažne do záhrady a nemám druhé dieťa, takže sa holt prispôsobujem len tomu jednému. Ako som už písala, prípady núdze vyrieši jedlo, ale na to si ešte chvíľku asi musíte počkať... Rozhodne je nás viac s antikočárkovými deťmi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě to ráda slyším, že v tom nejedem sami. Je fakt, že kdyby byl moje jediné dítě, bylo by trochu jednodušší, ale já nemůžu a nechci šidit tu prvorozenou :( Ale pevně věřím, že se to všechnou jedno naučí :)

      Vymazat
  3. Mila Jani, nejedete v tom sami! Mame 2 holcicky skoro 3 roky a 1 rok, vim o cě pisete, ale radu jak na to nemam. Mladsi kocarek cca od 6 mesicu nemusi, v lete sla do sportaku trosku se to zlepsilo, ale take jsem davala stale neco do pusy - rohlik detske susenky, bez nich bychom nikam nedosly. Bylo mi to lito ze se ji v kocarku tak nelibi... Dokonce jsem koupila Manducu a to nas zachranilo a to hlavne ted v zime. Starsi Kaja chodi od podzima do miniskolky - dopoledne 2-3 dny v tydnu. To mi pomohlo ze jsem se mladsi venovala vic a starsi je stastna mezi detmi. I tak travim s holkama veskery cas. Nikdy jsem si nemyslela ze v roce budu nosit v nosicce a ejhle je tam stastna - bez rohliku! Proste u me:-). Uz tedy chodi. V zime zatim ne venku. Myslim ze s jarem az zjisti nebude kocarek chtit vubec a uvidim jak noseni. Zlepsi se to uvidite! Treba mu chybi rozhled ven. Bohuzel je ta mladsi vice uplakana a chapu jak je to narocne! Je! Za chvili se budeme tesit z jara:-). Moc zdravim silvia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silvi, díky. Je to prostě složité, všechno to doladit tak, aby všichni byli šťastní :) Věřím, že brzo bude líp. Kubík je dost kontaktní, miluje kojení, spí se mnou, nechce dudlík... Ten dudlík je kámen úrazu, vím, že kdyby ho přijmul, bylo by to o něco snazší. Ale nedá se nic dělat.

      Vymazat
  4. Ani Saska nie je kocikova,prveho polroka vobec,nikdy tam nezaspala,len revalla a revala. Potom prisla zima,korbu sme vymenili za sportak a uz to slo. Neviem,ci sa jej paacil vyhlad alebo vrzganie snehu ale zrazu tam zaspavala do 20 minut a vydrzala ako kedy. Niekedy pol hodinu,niekedy aj dve. Nejak som sa nikdy nemohla spolahnut ako dlho vydrzi a podla toho si nieco planovat. Ale tak v nasej malej dedinke som bola vlastne stale len niekde za rohom :) tym ta ale chcem povzbudit,ze mozno sportak to zmeni! No a potom prisla jar,ked sa oteplilo,nechavala som ju lozit po dvore,neskor zacala chodit atd a uz som ju do kocika nedostala. Cize kocik,ktory som vyberala takmer pol roka sme vyuzivali cca 3 mesiace aktivn no a predtym par chabych pokusov v hlbokom kociku. Na leto sme si od svagrinej pozicali golfac a to akokedy. Tu u nas sa mi ju tam malokedy podarilo dostat,iba ak pod nejakou zamienkou (chrumky a pod) radsej skumala dvor a okolie,ale v meste ked sme sli autom a tam vytiahli golfac,tak tam sa nechala vozit,bolo to pre nu nezname prostredie,velke a zaujimave,takze aspon tak. Ale zas ma to aj urcite vyhody,teraz ma 21 mesiacov a kludne da 2-3 km prechadzku peso,niekedy i viac

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proboha Luci, i ty?? :) Už se začínám smiřovat s tím, že pořídím nosítko. Dnes po půl hodině spánku třičtvrtě hodiny chování v náručí, pak zpět do kočárku a 5 minut řev, pak další půlhodinový spánek. Odpoledne jsem nacvakla sporťák a myslím, že to nebude mít kýžený efekt, ze začátku řval, pak usnul, po probuzení zas 5 minut řval, jako "Kam jsi mě to matko dala??"

      Vymazat
    2. Ano,ano aj my,bohuzial,ani kocik,ani autosedacka,kolkokrat som zavidela kamaratkam,co chodili s drobcami na dlhe prechadzky,alebo vylety autom. My ozaj len ak to bolo nevyhnutne. V nositku sa jej pacilo tiez tak pol hodiny,parrat zaspala,ale vacsinou sa zacala vrtiet a chcela von. Rada sa nosila len na rukach v takom klbku,spatne si uvedomujem,ze som si mohla este skusit satku,ale vtedy som tak nejak uz rezignovala a nosila na rukach. Nastastie prave cez zimu sa jej kocik pacil. A ked by mu Klarka alebo ty robila opicky,spievala alebo nieco,nezaujme ho to? Ja som mala v mobile taku appku s detskymi melodiami a to som jej pustala a pustala som jej to aj doma pri klasickom uspavani na prse tak mozno si to nejak spojila a zaspavala pri tom. Inak mi uz asi nic nenapada. Iba ak ale to hadam nebude vas pripad,som citala ze sa neradi vozia deticky so skrytym refluxom,nakolko ich v tej vodorovnej polohe pali zaha

      Vymazat
    3. Luci, pár dní je ve sporťáku a možná je to o chlup lepší, ale žádná sláva. Klára ho zatím moc nerozveselí - teda v kočárku ne. On je asi přesně to dítě, které nechce být nikde přivázané. On se vzbudí v kočárku nebo autosedačce a prostě chce ven, chce se hýbat, koukat... Ani v šátku nevydrží hodiny, taky je tam moc svázaný.

      Vymazat
    4. Tak v tom pripade uz len vydrzat! Pevne nervy! :)

      Vymazat