sobota 1. listopadu 2014

Kachní prso: láska na první pohled

Ráda vařím a ráda sleduju pořady o vaření. Zbožňuju Pohlreicha. Vždycky mě lákalo zkusit připravit kachní prso, čemuž výše zmíněný přezdívá "jediný steak z drůbeže". Víte, takové to prso, které je ještě uvnitř trošku růžové a kůžička je dokřupava? Tak jsme ho s manželem zkusili uvařit a paráda! Jako přílohu jsme zvolili bramborovou kaši a na másle orestovanou a potom dušenou zeleninku. Ani esteticky to nevypadalo zle, co říkáte?

Co potřebujeme:
Kachní prsa s kůží
Olivový olej
Brambory
Smetana na vaření nebo mléko na bramborovou kaši
Mrkev na kostky
Petržel na kostky
2-3 barevné papriky na kostky
Hovězí vývar
Máslo
Sůl a pepř

Postup:
Dáme vařit brambory na bramborovou kaši. Kachní prso položíme kůží nahoru a tuto kůži několikrát podélně nařízneme, z obou stran osolíme a opepříme dle chuti. Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme prsa (nejprve kůží dolů), přimáčkneme a zprudka orestujeme z obou stran. Poté vložíme prsa do trouby (180 stupňů, 10 minut). Z brambor a smetany/mléka rozmačkáme bramborovou kaši. Na olivovém oleji orestujeme připravenou zeleninu, osolíme, opepříme. Do orestované zeleniny vlejeme vývar, chvíli dusíme pod pokličkou. Na závěr přidáme máslo, které směs jednak trochu zahustí a zjemní chuť.



Žádné komentáře:

Okomentovat