čtvrtek 1. listopadu 2018

Podpora projektu / Agáta pro Radost dětem

Agátu mám ráda. Nejen, že se u ní moc dobře nakupuje, ale toho dobrého dělá mnohem víc. Anketa Dobrá hračka je užitečným pomocníkem mnoha rodičů při výběru dětských dárků. Mají svoji vlastní kolekci her pro děti. S "Agátou" se také pravidelně vídáme na Festivalu kreativního hraní. Agáta byla také jedním z prvních partnerů mého blogu, čehož si moc vážím. Každý email, který mi od Agáty přijde, mi vyčaruje úsměv na rtech, vlastně ani nevím proč. Jsou to prostě moc fajn lidi, kteří svou prací dokážou inspirovat stovky dalších. Ráda bych vám tímto představila projekt, do kterého se teď pustili.


Nic není samozřejmost. Hlavně zdraví ne. U nás teď doma dennodenně frčí hláška "To není fér!". A Chlupáč dětem s laskavým úsměvem vždycky odpovídá: "Miláčci, život zkrátka není fér.". Mít děti je dar. Mít zdravé děti je ten největší dar. Někdo byl obdarován, někdo bohužel ne.
 
V Česku je mnoho dětí, které tolik štěstí nemají. Jsou onkologicky nebo jinak dlouhodobě nemocné, v nemocnici tráví víc času než kde jinde. Neznají hřiště, neznají školku, nejezdí na dovolenou. Pak jsou děti, které zase neznají slovo rodina, láskyplné objetí, žijí v dětských domovech. Je jich moc. A většinou toho moc nepotřebují. A tak v roce 2011 vznikl projekt Radost dětem, do kterého se letos zapojil právě Agátin svět. Hra, zážitek, vzpomínka, okamžik štěstí, to všechno pomůže těmto dětem na chvíli zapomenout.

Kateřina Wich, Radost dětem
 
Agáta pro Radost dětem

Cílem charitativního projektu je zajistit pro osm dětských onkologických oddělení hry, stavebnice a kreativní sady. Agátin svět věnoval vstupní dar v podobě her v celkové hodnotě 13 407 Kč, jejich dodavatelé, distributoři a samotní výrobci přispěli hrami v hodnotě více než 40 000 Kč. A tím se samozřejmě nekončí.


Jak můžeme pomoct my?

V rámci své objednávky na eshopu si můžete zakoupit i charitativní voucher, v jeho hodnotě pak budou pořízeny další stavebnice a hry pro nemocné děti. Vánoční dárky budeme pořizovat všichni, jeden může být i pro onkologické centrum. Od 1.11. je navíc možné přispět i do kasiček v kamenných prodejnách.

Kristýna Křížová a Lucie Vlčková za Agátin svět, Kateřina Wich za Radost dětem

Mnoho článků o celém projektu najdete na blogu Agátina světa. Sdílení projektu také pomůže ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat