pátek 15. září 2017

Český handmade / Bunda do deště, větru i chladu

Aspoň jednu softshelku vlastní každý člen naší domácnosti. Pro děti myslím naprostá nezbytnost, pro nás dospělé nutnost minimálně na horách. Tuším, že softshellový materiál byl jednu dobu trochu diskutovaný, nicméně já hledím i na funkčnost a v tomto ohledu na něj nedám dopustit. Je to nejlepší materiál na outdoorové oblečky, který zároveň zahřeje, neprofoukne ani nepromokne. A podle mě dýchá víc než pogumované bundy. Softshellové oblečení si nejčastěji nechávám šít na zakázku, jen málokdy koupím něco v běžné síti. Tyhle šikovné švadleny mají totiž tak dobré střihy, že bundy a kalhoty s dítětem nějakou chvíli rostou. To rozhodně vykompenzuje o něco vyšší pořizovací náklady, ale o tom už jsem psala asi stokrát :)



Klárka má svůj softshellový kabátek Chiaro Baby a Jakubovi jsem nechala už na jaře ušít první sportovní bundu. Ušila mi ji paní Dáša, ostatně jako spoustu našich dalších věcí. U Dáši nakupuje i mnoho mých kamarádek, takže kvalita je ověřená. Dáša působí na Fleru pod nickem Happy in the Rain (dříve Emma09) a šije především ze softshellu. Design věcí je vyloženě sportovní.





Samozřejmostí je šití na míru podle dodaných rozměrů, vybrat si můžete z letního nebo zimního softshellu, v nabídce je mnoho barevných variant. Dítě si taky může vybrat reflexní nažehlovačky podle svých preferencí. Tenkrát jsme vybrali medvěda, protože to bylo jedno z Jakubových prvních slov, teď by to naprosto převálcoval nějaký dinosaurus. Reflexní prvky jsou jak na rukávech, tak na zádech.




 
Jakub svou šedo-tyrkysovou bundu naplno vynosí až teď na podzim, ale už ji několikrát vyzkoušel v jarních plískanicích a taky na našich dovolených, když jsme se pohybovali ve dvou tisících. Všude bunda obstála. Kubík má tu teplejší variantu, která je podšitá příjemným mikrofleecem, takže se bude hodit celý podzim a myslím, že v ní odchodí i teplejší část zimy.

2 komentáře:

  1. Na paní Dášu jsem narazila na Fleru na jaře a pořídila synovi dvoje kalhoty a bundu. Jedny kalhoty syn stačil už zničit, tatínek zapomněl ohrnout lem a po dlouhé procházce po asfaltu byl lem prodřený, ale paní Dáša byla moc milá a slíbila kalhoty opravit, aby v nich syn mohl dělat parádu ve školce. Takže za mě určitě doporučuji, navíc má moc hezké vzory, syn miluje auta a traktory a nebyl problém vybrat (anebo byl, nevěděla jsem, co dřív ;-) Jana F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, to ráda slyším, že práci Dáši také chválíte. Není nad kladné recenze. Já vím aspoň o čtyřech kamarádkách, které u ní také nakupují už dlouho... A vždycky je super narazit na ochotného člověka, který dokáže i oblečky opravit v rámci dobrých vztahů :) Tak ať dobře slouží!

      Vymazat