pondělí 12. června 2017

Inspirace / Dárky pro muže

Docela často mi od vás chodí zpětná vazba, která je takovou mou hnací silou. Děkujete mi za tipy na knížky, hračky, kosmetiku, na různé vychytávky pro děti, nebo pro nás - mámy. Občas mi přišel dotaz, jestli nesepíšu nějaké tipy na dárky pro manžela, partnera, bratra, dědečka - zkrátka pro dospělého muže. V duchu jsem se vždycky smála, protože jsem ten nejmíň kovaný člověk ve vymýšlení chlapských dárků k čemukoliv. Ale možná chyba není ve mně, ale v těch chlapech, co okolo sebe mám. Můj táta, stejně jako můj muž, vlastně nikdy vůbec nic nepotřebovali. Ale vůbec. Všechno mají, všechno další je zbytečné, nic jim nechybí. Prosím, uklidněte mě, že to taky znáte a že nemám pech jenom já... Tak si do mobilu píšu poznámky. Kdykoliv mě osvítí, něco někde zahlídnu, Chlupáč náhodou něco zmíní, přidám to na seznam. A schraňuju a rozmýšlím a váhám, jestli projeví aspoň trochu vděku :) Něco z mého seznamu vám tady dnes ukážu.


Barefoot boty

Tady musím velice opatrně a zatím jsem nesebrala dost odvahy. Na základě vlastní zkušenosti si jsem jistá, že by se mu nosily dobře. Protože z dospěláckých bot mám zkušenost jen s jednou značkou, vybrala bych i jemu Vivobarefoot.


Hodinky, náramky, doplňky

Chlupáč už dlouho mluví o druhých hodinkách. Má kovové Festiny, ale hodily by se mu ještě druhé, jednoduché, s kulatým ciferníkem a koženým páskem. Vybrala jsem tyto hodinky značky Dane Dapper. Při jejich hledání jsem objevila skvělý eshop s pánskými doplňky Trendhim. Tenhle obchod mi přijde super pro všechny chlapy, co drží krok s módními trendy. Chlupáč je dost konzervativní, takže na něj musím opatrně. Mně osobně se třeba na chlapech líbí náramky, ale bojím se, že on by to nedal :( V nabídce najdete třeba naprosto dokonalé batohy, sluneční brýle, opasky nebo peněženky.
 

Stylové ponožky

Nám oběma už nějakou dobu nakupuju české veselé ponožky SocksInBox. Kromě barevného designu mi přijde, že jsou kvalitní a fakt něco vydrží. nedávno jsem na Mint Fashion Marketu narazila na slovenské ponožky Rebeliot, které jsou taky moc povedené.


Káva

Před necelým rokem jsme si domů koupili kávovar. Žádné kapsle. Kávovar. Tak si zhruba každý měsíc kupujeme zrnkovou kávu. Zatím pořád zkoušíme, co nám chutná nejvíc. Objevujeme různé druhy. Občas se zklameme, občas překvapíme. K minulým narozeninám jsem koupila hrníčky Krasilnikoff na naše velká kapučína a myslím, že "Best Dad" mu dělá radost dodnes.


Čokoládové dárky

Dobré jídlo a dobré pití jsou vděčný dárek pro přítele. Dárky, na které se nestihne prášit. Ano, přiznávám, že závislost na čokoládě mám spíš já, nicméně Chlupáč se nenechá zahanbit a ke kávičce něco mít musí. Když není doma čerstvě napečeno, saháme po čokoládě. Pro opravdu velký výběr kvalitních pralinek, netradičních bonboniér i vysokoprocentních tabulek jděte ke společnosti Rigalli. Jejich čokoládové dárky nemůžou zklamat nikoho.



A další...

Poukaz do sauny. Poukaz do restaurace. Permanentka na tenis. Víno. Portské. Knížky o osobním rozvoji. Cédéčko s výběrem jeho nejoblíbenějších písniček - což by se asi 100% shodovalo s Piráty na vlnách. Někdy by si asi přál trochu klidu. A protože je to ten nejveselejší chlap, co znám, a zároveň nejlepší táta, vážně přemýšlím nad tímto tričkem.

19 komentářů:

  1. Jani diky za tipy:-). Dlouho jsem nereagovala ale ted musim. Mam to stejne, nikdy si nevim rady s darkem treba pro tatu - ma vse... seznam si pisu i ja, s partnerem je to o neco lepsi tam sleduju a posloucham a vlastne vzdy se trefim. Rodicum jsem kupovala k vanocum rodinne foceni, at maji pekne fotky. Kupuju behem roku a take na malych design marketech, kde objevim poklady vzdycky. Letos se uz tesim na zimni Le Market:-). Tam bude radosti. Uprimne ja se taky uz dostavam do situace, kdy pro sebe neumim rict prani a reknu ze nic potrebuju - vetsinou na neco prijdu ze jo. Ja mam rada jeste freshlabels.cz. Postupne se dostavame do situace kdy delame radost detem a jejich stesti nam staci a teda zdravi...Trba letosni vanoce chceme travit na horach a to bude jeden velky -zazitek darek pro vsechny. Uzivejte letni dny. Silvia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silvi, jsem ráda za tvůj komentář. Tys byla jedna z mých prvních věrných :) Je to holt těžký s těmi chlapi. To s tím focením je moc dobrý nápad, ale snad všichni chlapi v mé rodině se k tomu staví strašně skepticky. I Zbyňu musím vždycky dlouho přemlouvat na profi focení s dětmi. Taky miluju design markety - teď se zase chystáme na Mint. A naprosto rozumím, já už jsem taky takový nevděčný obdarovávaný. Nic nepotřebuju. Ač to bude znít jako velké klišé, zdraví, rodina a štěstí dětí mi stačí. Ale na druhou stranu, když dostanu třeba knížku, jsem šťastná jako malé dítě, tím nikdo nešlápne vedle :)

      Vymazat
    2. Souhlasim knizky ano. Kupuju casto detem a cerpam tady inspirace. Dnes jsem objednala pro radost ponozky, musela jsem :-).S tim focenim to chapu. U nas je to podobne. Ale dulezite je najit fotografku co sedne, coz jsme nasli v Lucii Bastove, ona zachyti podstatu kazdeho z nas, hlavne tedy holcicek a s ni to jde samo, proste jdeme na prochazku a ona svym umenim a citem zachyti behem par minut to nej. Silvia

      Vymazat
    3. Silvi, taky jsem našla jednu takovou fotografku. Naše rodinné focení naposledy probíhalo přesně tak, jak říkáš - pohodová procházka, žádná křeč, a dokonce i Zbyňa uznal, jako že dobrý :)

      Vymazat
  2. Ahoj Jani, díky za tipy - ponožky jsou naprosto boží, ale mám obavu, že moje drahá polovička je ještě větší konzerva než tvoje :D A je to fakt někdy náročné vymyslet dárek pro chlapa, který si může všechno koupit a tvrdí, že nic nechce a nepotřebuje.
    Jinak pokud ti to nebude vadit, přidám taky pár tipů, třeba pomůžou tobě nebo čtenářkám tvého blogu.
    Z drobných dárků můžu doporučit třeba švýcarský armádní multifunkční nožík Victorinox.
    Loni měl muž "významné" jubileum a já jsem mu věnovala poukaz na jízdu v simulátoru lokomotivy - který chlap by se rád nestal na chvíli strojvedoucím? ;)
    A moji rodiče vymysleli ještě skvělejší dárek - portrét našich tří dětí (kreslený křídou na papír podle fotky), který nám teď visí v obýváku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jo, já bych se u ponožek odvázala taky víc než Zbyňa - on má rád ponožky barevné, ale "pozor, ať nejsou moc!" :)) Díky za další tipy, určitě to spousta lidí ocení, když to tady bude tak hezky pohromadě. Victorinox je bezpochyby boží dárek - my máme doma hned tři a jeden nosím v batohu i já :)) K těm zážitkům - my jsme asi hodně netradiční, vůbec v tom nefrčíme a opravdu bych si nebyla jistá, jestli by si Zbyňa něco takového užil. No můžu mu někdy zaplatit projížďku třeba ve Ferari a uvidíme, jak se bude tvářit. A klobouk dolů před originalitou rodičů - super.

      Vymazat
  3. Díky za tipy! :) vždycky mám strašné dilema, co kupovat. Ponožky jsem kupovala k Vánocům, příště se chci spíše zaměřit na nějakou elektroniku, přemýšlela jsem nad chytrými hodinkami, co si o nich myslíte? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta dilemata já znám... Elektronika je super, pro chlapa, který to umí ocenit. My jsme takoví hrozně nenároční a Zbyňa by asi tyto hodinky neocenil. On je hrozně praktický, nosí jen to, co je víceméně nutné. Takže nějaký krokoměry a tepoměry by moc nepoužíval... Dobré jsou ještě dárky týkající se jakéhokoliv sportu, co ten muž dělá - vím, že jsem mu kupovala chrániče na fotbal nebo tenisáky :)

      Vymazat
    2. To je pravda, záleží na typu člověka, chlapa :D když si ten můj kupoval Huawei telefon, tak s tím dělal strašné móresy, ale na sport vezme první, co mu padne do ruky :D

      Vymazat
  4. Taky tak, umocněno tím, že jsem obklopena sestrami a dcerami, tak ten klučičí svět je pro mě stále nad mé síly plus když nikdo nic nechce. Trička už jsou nuda. Ponožky se mě líbí, ale chlapa bych tím nepotěšila. Ani hodinky nebo náramky kvůli práci. Stejně tak Bare boty, v práci musí mít ty s kovovou špičkou, podrážka nejmíň dva centimetry, váha v kilogramech, v tomhle by asi neuměl chodit? 🐒 Sport nedělá. 😂
    Stejně tak jsem se musela naučit říkat si o dárek,když se někdo zeptá a neříkat "nic nepotrebuju".
    Ale kávu, zrnkovou, nakupujeme u Ape Café. Nebo dřív Frolíkovu kávu. (Já jsem na ty nadnárodní korporace holt vysazena)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš snad ještě složitější než já :D Káva, čaj, víno - to jsou prostě stálice :)

      Vymazat
  5. Zdravím všechny ženy, mám pro vás naprosto skvělý typ na dárek pro vašeho muže. Tedy alespoň ten můj byl z dárku naprosto unesen, tak doufám, že to pomůže i někomu dalšímu. Můj muž má rád ostré věci, do toho i rád vaří a několikrát si i vyrobil vlastní chilli omáčku, ale pokaždé z kupovaných chilli papriček. Napadlo mě tedy, koupit tady https://www.darkysradosti.cz/grow-me-pekelne-ostre-chilli-p1967 grow it set na chilli, aby měl omáčku opravdu sto procentně domácí, tak snad papričky dobře porostou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuju, můj muž je v tomto dost atypický, on ostré moc nemusí. Tohle by byl dárek pro mého tátu, ten si ale papričky pěstuje dlouhodobě a sety k tomu nepotřebuje :D

      Vymazat
  6. Manžel nemá rád měkké dárky, takže žádné oblečení apod. Snažím se mu většinou koupit nějakou permanentku na fotbal, ale udělala jsem i výjimku a koupila poukaz do barber shopu, což jsem se až divila, jak jsem se trefila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud máte doma vlasáče a vousáče, tak je to určitě bezva dárek. Já mám sice Chlupáče, ale jen papírového :D Na holení stačí žiletka a vlasy mu stříhám strojkem na 1,2 cm :)))

      Vymazat
  7. Jo, ponožky, ty vždy dokáží zachránit situaci :) Vždy jsem dávala klasické bílé nízké a v tmavých barvách vysoké teplé na zimu, ale je možné, že letos vyzkouším i některé takové barevné, líbí se mi! Manžel k tomu dostane kosmetiku a knížky. Syn si zase přeje hezké skate boty a tričko a tím bych ty chlapy u nás v rodině měla vyřešené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem zvědavá, co vymyslím letos :) Chlapů v rodině přibývá, mám se na co těšit :D

      Vymazat
  8. Tento rok jsem to konečně vychytala a pečlivě si průběžně celý rok zapisovala všechna přání, která vypadla z mých nejbližších při běžném povídání a teď mám slušný seznam potenciálních dárků od autokosmetiky na interiér auta až po makeup na akné :)

    OdpovědětVymazat